Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Ο τελευταίος ας κλείσει την πόρτα...

Τάσος Παπαχρήστου Goalnews 18/5/2011

Παιδιά, σας το λέω, κάτι μαγειρεύεται στον ελληνικό αθλητισμό αυτές τις ημέρες.
Προς το χειρότερο, βέβαια, αυτό εννοείται.
Πρόκειται προς το παρόν για ασκήσεις επί χάρτου που πραγματοποιούν κυβερνητικοί παράγοντες, αλλά εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα κανείς από την πολιτική ηγεσία της χώρας δεν θα διστάσει να λάβει δυσάρεστες και καταστροφικές αποφάσεις.
Ο αθλητισμός θα πέσει σε κώμα και αμέσως μετά θα φύγει από τη ζωή.
Μέχρι σήμερα γνωρίζουμε για τις υψηλές περικοπές που έχουν υποστεί οι προϋπολογισμοί των ομοσπονδιών των ολυμπιακών αθλημάτων.
Γνωρίζουμε επίσης για την κατάργηση περίπου του 98% των κινήτρων σε περίπτωση διακρίσεων των αθλητών.
Δεν γνωρίζουμε ότι η κυβέρνηση προωθεί λύσεις του τύπου «λάβετε ποσά για τα ανελαστικά έξοδά σας» και «υλοποιήστε το αγωνιστικό σας πρόγραμμα» με έσοδα από χορηγίες και ακόμα ακόμα με χρήματα που θα προέρχονται από τις τσέπες των αθλητών, αθλητριών και των παραγόντων.
Το πλάνο καταστρώνεται με τη διατήρηση της οικονομικής ενίσχυσης ορισμένων μόνο αθλημάτων, ως κυβερνητική επιλογή.
Τα σχέδια για την αξιοποίηση, ας πούμε, των αθλητικών εγκαταστάσεων του Αγ. Κοσμά έχουν καταστρωθεί.
Ολοι οι ένοικοι? αθλητές θα αποχωρήσουν, οι εγκαταστάσεις και οι ξενώνες θα ανακαινιστούν, θα δημιουργηθεί εστιατόριο και, όπως έντονα φημολογείται, όλα θα παραδοθούν σε ιδιώτη, που λέγεται μάλιστα ότι αποτελεί επιλογή σημαντικού οικονομικού παράγοντα του τόπου.
Το χαράτσι για την προπόνηση και τη διαμονή των αθλητών θα φθάνει τα 15 ευρώ το κεφάλι ημερησίως με μειωμένες τιμές για τη διατροφή τους.
Αθλητικές ομοσπονδίες με μεγάλο έμψυχο δυναμικό, όπως ο ΣΕΓΑΣ για παράδειγμα, θα κληθούν να πληρώσουν το μάρμαρο, αλλιώς επί της ουσίας θα διαλυθούν.
Τα προπονητικά κάμπινγκ θα λάβουν τέλος, οι αθλητές μάλλον θα αποχωρήσουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους ελλείψει διαθέσιμων χρημάτων από τους προϋπολογισμούς τους και τελικά η περιοχή θα αξιοποιηθεί μοναδικά από ιδιώτες, έναντι ενοικίου για ανάγκες ψυχαγωγίας, διατροφής και διασκέδασης.
Η πρόταση είναι μία και μοναδική και θα προβληθεί τις επόμενες ημέρες ως αίτημα.
Να αναλάβει δηλαδή η πολιτεία να καλύψει το κόστος των σχεδίων της όσον αφορά το αθλητικό κομμάτι, με όποιον επιθυμεί να υπογράψει σχετικές συμφωνίες με σκοπό το κέρδος και όχι την ανάγκη για αθλητισμό.
Αντιγραφή από www.sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: