Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Ανακοινώθηκαν οι συμμετοχές για το 1ο Π.Κ.Κ. του Μονάχου


Κωπηλάτες από 46 χώρες έχουν εγγραφεί για να λάβουν μέρος στην πρώτη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου κωπηλασίας Samsung 2011, που θα πραγματοποιηθεί στο Μόναχο της Γερμανίας, 27 με 29 Μαΐου. Ο συνολικός αριθμός των 779 κωπηλατών, θα στελεχώσει 357 πληρώματα.
Η πρώτη ρεγκάτα της σεζόν στο διεθνές καλεντάρι κωπηλασίας, φέρνει έναν αέρα προσδοκιών. Είναι μια ευκαιρία να δούμε την πρόοδο των πληρωμάτων, μετά τις προπονήσεις του χειμώνα και μια ευκαιρία για τον κόσμο να δει τι νέους συνδυασμούς έχουν δημιουργήσει οι προπονητές. Στο Μόναχο θα δούμε μια σειρά ανασχηματισμών, καθώς και ορισμένων απροσδόκητων εκπλήξεων.

Eskild Ebbesen
Στη θέση stroke της τετρακώπου ελ.β. ανδρών της Δανίας, θα είναι ο Eskild Ebbesen ο οποίος δεν είναι τίποτα λιγότερο από το βασιλιά της κατηγορίας. Κατέχει τρία Ολυμπιακά χρυσά σ’ αυτήν και επιστρέφει μετά από ένα διάλειμμα, μετά το Πεκίνο. Επιστρέφουν επίσης οι Ολυμπιονίκες του Πεκίνου στο διπλό σκιφ ελ.β., Mads Rasmussen και Rasmus Quist, και πάλι στο διπλό.

Η Μεγάλη Βρετανία, η οποία τελείωσε την περασμένη σεζόν ως ο ξεκάθαρος νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στέλνει μια μεγάλη και δυνατή ομάδα στο Μόναχο. Ελπίζουν να επαναλάβουν την περσινή επιτυχία τους και τα περισσότερα

Katherine Grainger, Melanie Wilson
από τα Βρετανικά πληρώματα να είναι μέσα στους νικητές. 
Από τη ναυαρχίδα της Βρετανικής κωπηλασίας, το διπλό γυναικών (αήττητο το 2010) όμως, θα λείπει η Anna Watkins λόγω τραυματισμού. Η συνεργάτης της Watkins, Katherine Grainger θα αγωνιστεί, αλλά με την Melanie Wilson. 
Mirka Knapkova
Οι πρόσφατοι αγώνες στις αρχές της σεζόν, στο σκιφ των γυναικών άφησαν να εννοηθεί ότι η κατηγορία έχει ανοίξει και δεν θα είναι το κλειστό μαγαζί που ήταν τα προηγούμενα χρόνια. Ένα νέο συναρπαστικό επίπεδο ανταγωνισμού έχει αρχίσει με την Mirka Knapkova της Δημοκρατίας της Τσεχίας να κερδίζει την Ekaterina Karsten, το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Φιλαδέλφεια. Στο σκιφ ανδρών επίσης, υπάρχει πολύ ενδιαφέρον, καθώς ο Ondrej Synek (CZE) καλείται να υπερασπιστεί τους τίτλους του Παγκοσμίου Κυπέλλου και Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, απέναντι σε απίστευτα ταλέντα οι οποίοι αυξάνουν συνεχώς την πίεση.

Zac Purchase και Mark Hunter
Το διπλό σκιφ ελ.β. ανδρών έχει προσελκύσει τις περισσότερες συμμετοχές, με 35 βάρκες να ανταγωνίζονται μέχρι τον τελικό της Κυριακής. Οι Βρετανοί Ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές Zac Purchase και Mark Hunter είναι το φαβορί και η  Ιταλία ενδέχεται να προβάλλει ισχυρή αντίσταση.
Μια πλήρης προεπισκόπηση του Παγκόσμιου Κυπέλλου Κωπηλασίας, αγώνισμα προς αγώνισμα, θα είναι στη διάθεση του κοινού, στο νέο  www.worldrowing.com, από την Τετάρτη 25 Μαΐου.
Οι συμμετοχές και τα χρονοδιαγράμματα των αγώνων είναι διαθέσιμα από χθες στο www.worldrowing.com ή κάνοντας κλικ εδώ.
Οι τελικοί της εκδήλωσης θα μεταδοθούν ζωντανά την Κυριακή 29 Μαΐου και μπορείτε να τους παρακολουθήσετε μέσω της ενότητας βίντεο, της ιστοσελίδας.
Η σειρά των Παγκόσμιων Κυπέλλων Κωπηλασίας ξεκίνησε το 1997, και περιλαμβάνει και τις 14 Ολυμπιακές κατηγορίες σκαφών. Οι Κυπελλούχοι καθορίζονται μετά από μια σειρά τριών συνολικά Παγκόσμιων Κυπέλλων. Φέτος, τα τρία στάδια της σειράς θα πραγματοποιηθούν στο Μόναχο της Γερμανίας (27-29 Μαΐου), στο Αμβούργο της Γερμανίας (17-19 Ιουνίου) και στη Λουκέρνη της Ελβετίας (8-10 Ιουλίου).

Μετάφραση Greek Rowers από www.worldrowing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: