Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Διεθνών προδιαγραφών κωπηλατοδρόμιο στη Φλώριδα


Το Nathan Benderson Park, το κωπηλατοδρόμιο της Sarasota, που σκοπεύει να γίνει ο κορυφαίος τόπος συναντήσεων κωπηλασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, μόλις έλαβε το οκ από τη διευθύντρια της FISA, Svetla Otzetova
Η Sarasota βρίσκεται στη δυτική ακτή της Φλόριντα και έχει ήδη ένα ελκυστικό χώρο προπόνησης για τους κωπηλάτες, ιδίως κατά τους χειμερινούς μήνες, όταν η κωπηλασία δεν είναι δυνατή στα βόρεια τμήματα της χώρας. Το Nathan Benderson είναι ένα πάρκο 600 στρεμμάτων και η ανάπτυξη των αγώνων κωπηλασίας έχει την υποστήριξη του νομού και των τοπικών επιχειρήσεων. 
Η Otzetova που το επισκέφθηκε πρόσφατα, αναφέρει: Οι δυνατότητες του προτεινόμενου κωπηλατοδρομίου είναι καλύτερες από το αναμενόμενο. Εάν το έργο πραγματοποιηθεί όπως έχει προγραμματιστεί, θα μπορούσε εύκολα να γίνει ένα χώρος εκδηλώσεων της FISA.
Είναι μια ωραία υδάτινη έκταση η οποία επιτρέπει την εγκατάσταση οκτώ αγωνιστικών σειρών, έχει επαρκή χώρο για την προθέρμανση και το χαλάρωμα, που είναι χωριστά οργανωμένος από τις σειρές των αγώνων. Ο βασικός χώρος των αγώνων θα διαχωρίζεται από τον υπόλοιπο, με ειδικά σχεδιασμένα πλαστικά δοκάρια.
Θα μπορούσε να αναπτυχθεί το «Νησί» σε χώρο διοργανώσεων  παρόμοιο με τη διάρθρωση των χώρων διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϊ και της Αθήνας. 
Η λίμνη είναι πολύ κοντά στην πόλη της Sarasota και αυτό είναι ένας παράγοντας που θα επιτρέψει σε αυτό τον τόπο, να γίνει ελκυστικός για τους ντόπιους κατοίκους και να τον χρησιμοποιήσει για ενεργό αθλητισμό και αναψυχή. 
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήσαμε τη μελλοντική χρήση του χώρου ως ένα πολυλειτουργικό αθλητικό συγκρότημα. Μία από τις ιδέες είναι να κατασκευαστεί ένας χώρος σλάλομ για κανόε, παρόμοιο με αυτούς των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων στο Σίδνεϊ και το Πεκίνο.
Σε κοντινή απόσταση από το χώρο κωπηλασίας θα κατασκευαστεί ένα ξενοδοχείο για τους αθλητές, ώστε να διαμένουν κατά τη διάρκεια των προπονητικών κοινοβίων. Θα ήταν ένας ελκυστικός τόπος για τα πληρώματα να προπονούνται κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών.
Η Otzetova σημείωσε ότι ήδη οι διοργανωτές σχεδιάζουν να θέσουν υποψηφιότητα για την φιλοξενία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος  Κωπηλασίας του 2017, αλλά και για μια δοκιμαστική διοργάνωση πριν το 2017.

Μετάφραση Greek Rowers από worldrowing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: