Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Drew Ginn. Επιστροφή στα κουπιά.

drew_ginn_rowing_50Τρεις φορές Ολυμπιονίκης, 1996-2004-2008, ο Drew Ginn της Αυστραλίας σηματοδότησε την επιστροφή του στην κωπηλασία στο Πρωτάθλημα της Νέας Νότιας Ουαλίας. Ο Ginn, 36 ετών, συνεργάστηκε στη δίκωπο με τον Joshua Dunkley-Smith, 21 ετών, και κέρδισαν κάνοντας ένα εντυπωσιακό τρίτο 500αρι.
Ο Ginn τελευταία φορά αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, με το Duncan
Free, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στη δίκωπο. 
Όταν επέστρεψε στην Αυστραλία υποβλήθηκε  σε χειρουργική επέμβαση  και στη συνέχεια ασχολήθηκε  με την ποδηλασία και έγινε  ένας από τους καλύτερους ποδηλάτες δρόμου στην Αυστραλία.

Όμως ένα τέταρτο χρυσό μετάλλιο στη κωπηλασία, πρέπει να έχει παραμείνει στο μυαλό του Ginn. Μόλις ενάμιση χρόνο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, φαίνεται σε καλή κατάσταση και έχει στόχο να κάνει άλλο ένα ολυμπιακό χρυσό  πραγματικότητα.

Ο Ginn, ωστόσο, δήλωσε ότι η δίκωπος δεν αποτελεί πρώτη επιλογή. Θα ήθελε να επιστρέψει στην τετράκωπο, στο σκάφος που του χάρισε το πρώτο του χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο. Το 1996 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα, ο Ginn πήρε το χρυσό στη βάρκα που έγινε γνωστή ως «
Oarsome Foursome», ένας από τους πιο διάσημους συνδυασμούς στην αυστραλιανή ιστορία της κωπηλασίας.


«Είναι πάρα πολύ πολύς καιρός από τότε που η Αυστραλία κέρδισε στην τετράκωπο  και όντας ένας εξ’ αυτών που έκανε την τελευταία νίκη, υπάρχει σίγουρα η θέληση από μένα και όλη την ομάδα να διορθωθεί αυτή η κατάσταση», είπε ο Ginn σε εφημερίδα της Δυτικής Αυστραλίας. «Και ακόμα καλύτερα θα ήταν για εμάς να το κάνουμε σε  Βρετανικό έδαφος "

Ο Ginn προπονείται  αποκλειστικά στη κωπηλασία, κυρίως στη γενέτειρά του, τη Μελβούρνη. Το Μάρτιο θα αγωνιστεί και πάλι στο Αυστραλιανό Εθνικό Πρωτάθλημα.



Ελεύθερη μετάφραση από το www.worldrowing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: