Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Νέες επιτυχίες της κυπριακής κωπηλασίας


Η Εθνική Ομάδα Κωπηλασίας επέστρεψε από το Λούξορ της Αιγύπτου, όπου έλαβε μέρος στη Διεθνή Ρεγκάτα του Νείλου. Στους αγώνες αυτούς έλαβαν μέρος 18 χώρες από Ευρώπη και Αφρική, με συμμετοχή πέραν των 300 αθλητών και η φιλοξενία ήταν προσφορά του Αιγυπτιακού Οργανισμού Τουρισμού.
Είναι πολύ γνωστοί αγώνες στον παγκόσμιο χώρο της κωπηλασίας ως «Διεθνής Ρεγκάτα Νείλου». Υπήρξε λιτή αλλά εντυπωσιακή τελετή έναρξης και λήξης, ενώ, λόγω των πολλών συμμετοχών, πέραν του σαββατοκύριακου, έγιναν προκριματικοί αγώνες και την Παρασκευή 14-1-11.
Η Εθνική Ομάδα της Κύπρου αποτελούμενη από νεαρούς κωπηλάτες, κυρίως μαθητές και φοιτητές, ήταν η πιο νεανική ομάδα των αγώνων, οι οποίοι ήταν κατηγορίας ανδρών και γυναικών. Οι νεαροί μας κωπηλάτες είχαν προετοιμαστεί εντατικά, παρά τις δυσκολίες του αθλήματος με την έλλειψη υποδομής και στους αγώνες πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις φέρνοντας σημαντικά αποτελέσματα.
Η κυπριακή κωπηλασία κατάφερε να κατακτήσει 3 μετάλλια, ένα από κάθε χρώμα, ενώ εξασφάλισε συμμετοχές σε αρκετούς τελικούς στα αγωνίσματα που είχε συμμετοχή. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η νεαρή Άννα Ιωάννου, η οποία εξασφάλισε την πρώτη θέση στο μονό σκιφ, ενώ η ίδια αθλήτρια πήρε αργυρό και χάλκινο μετάλλιο σε αγώνες διπλού σκιφ, μαζί με την κορασίδα μαθήτρια Μαρία Γεωργίου. Τέταρτη θέση κατακτήσαμε στο τετραπλό σκιφ, με τους Αριστοτέλη Ιωάννου, Χρίστο Οδυσσέως, Στέλιο Σοφοκλέους και Όμηρο Αντωνίου. Εξασφαλίσαμε, ακόμα, δύο τέταρτες θέσεις από 2 μαθήτριες σε 2 διαφορετικούς τελικούς διπλού σκιφ, από τις κορασίδες Μαρία Καραΐσκου και Μαρίνα Σολωμού, οι οποίες ήταν και οι νεαρότερες αθλήτριες των αγώνων, ενώ πέμπτη θέση εξασφάλισε η νεανίδα μαθήτρια Μαρίνα Χατζηγιάννη, παρά το σοβαρό πρόβλημα που είχε στην εκκίνηση.
Η αποστολή, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους, κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη, ενώ εάν οι συγκυρίες ήταν πιο θετικές για την Εθνική μας, τότε μπορούσαμε για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Υπολογίζοντας τη δυναμικότητα των αντιπάλων μας στον παγκόσμιο χώρο της κωπηλασίας και της δικής μας απειρίας, τότε το μέλλον σίγουρα προμηνύεται λαμπρότερο για την κυπριακή κωπηλασία.

1 σχόλιο:

ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!
ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΤΡΙΩΤΑΚΙΑ!
ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ!