Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Λάμψη μεταλλίων στη γιορτή της ΕΚΟΦΝΣ


Σε ένα σχεδόν κατάμεστο αμφιθέατρο στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (12/1) η ετήσια βράβευση των αθλητών και αθλητριών που διακρίθηκαν το 2010 , η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας καθώς και η απονομή του Κυπέλλου στο πρωταθλητή και Πολυνίκη της περασμένης χρονιάς Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων.
Την γιορτή της Κωπηλασίας τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής , που για μια ακόμη φορά κατέθεσε την υποστήριξή του στο άθλημα της Κωπηλασίας και την Κωπηλατική Ομοσπονδία , ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος που χαρακτήρισε την κωπηλασία ως το “Εθνικό μας άθλημα” , ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος , η πρόεδρος του ΕΣΚΑΝ Χαρά Σπηλιωπούλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ολυμπιονικών Γιώργος Σιγάλας που εκπροσωπούσε και τον δήμαρχο Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο και άλλοι επίσημοι.
Τυχεροί της βραδιάς που βρήκαν το φλουρί ο προιστάμενος του τμήματος Υγρού στίβου της ΓΓΑ κ. Τσολακίδης και η πρωταθλήτρια του ΝΟ Κατερίνης που ήταν και ανάμεσα στους βραβευθέντες Κατερίνα Νικολαίδου. Αμφότεροι έλαβαν μια ασημένια καρφίτσα με το σήμα της Ομοσπονδίας.          
Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ Γιάννης Καρράς που μεταξύ άλλων τόνισε : 
"Τη χρονιά που πέρασε είχαμε την ευτυχία να έχουμε πολλούς αθλητές με διακρίσεις τους οποίους και θα χειροκροτήσουμε σε λίγο. Επιτρέψτε μου να  αναφέρω μόνον κάποια συνολικά στοιχεία. Έτσι το 2010 κατακτήσαμε συνολικά σε διεθνείς διοργανώσεις 72 μετάλλια. Από αυτά τα 10 κατακτήθηκαν σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα και 3 μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Από τα συνοπτικά παραπάνω αποτελέσματα βλέπουμε ότι, υπάρχει παρουσία του αθλήματος στο βάθρο των νικητών των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων όλων των κατηγοριών καθώς και τη πολύ καλή δουλειά που γίνεται η οποία προοιωνίζει τη συνέχεια των επιτυχιών του αθλήματος”.

Από τους αθλητές το λόγο πήρε ο Αλεξάνδρα Τσιάβου που πριν από λίγες μέρες αναδείχθηκε και κορυφαία αθλήτρια για την Ελλάδα η οποία αφιέρωσε την βράβευσή της στον αδικοχαμένο αθλητή της Κέρκυρας Διονύση Νικολούζο και ζήτησε από τις αρχές μεγαλύτερη μέριμνα στον τομέα της υγείας στον αθλητισμό ώστε  να μην υπάρξουν ανάλογες απώλειες  στο μέλλον.      
Εκτός των αθλητών που διακρίθηκαν τιμητικές διακρίσεις δόθηκαν για την προσφορά τους στην ελληνική κωπηλασία , στον Όμιλο Ερετών , τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Λεωνίδα Λούλη για την πολυετή προσφορά του στην διαιτησία και τον Γιώργο Καζαντζόπουλο  ο οποίος είναι μέλος της Επιτροπής Αθλητισμού και Περιβάλλοντος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, καθώς και της αντίστοιχης επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κωπηλασίας  της FISA και  βοήθησε τα μέγιστα στο περιβαντολλογικό πρόβλημα του Ολυμπιακού κωπηλατοδρομίου  και συνεχίζει να προσφέρει ως μέλος της διοίκησης του Πάρκου Σχινιά Μαραθώνα.
Αναλυτικά βραβεύτηκαν
Από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών : Ν. Γκουντούλας-Α.Γκουντούλας-Γ. Τσίλης-Σ. Παπαχρήστος (2η θέση), Α.Τσιάβου-Χ.Γιαζιτζίδου (3η θέση),Γ.Χρήστου-Γ.Τζιάλλας (3η θέση)


Από το παγκόσμιο πρωτάθλημα -23: Χ.Γιαζιτζίδου-Τ.Καλαμποκά (1η θέση), Π.Μαγδανής -.Κόνσολας (1η θέση),Σ.Παπαχρήστος (3η θέση),Γ.Κόνσολας-Μ.Μόρδος-Θ.Τραυλός- Ν.Αφεντούλης (6η θέση).


Από την Ολυμπιάδα Νεότητας :Μ.Ναστόπουλος-Α.Λαμπρίδης (2η θέση),Ε.Διαμαντη-Λ.Νταλαμάνγκα (3η θέση)


Από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών : Γ.Τζιάλλας-Γ.Χρήστου (1η θέση), Α.Τσιάβου-Χ.Γιαζιτζίδου (1η θέση),Ν.Γκουντούλας-Α.Γκουντούλας -Γ.Τσίλης-Σ.Παπαχρήστος (2η θέση)


Από το Παγκόσμιο Εφήβων : Μ.Ναστόπουλος-Α.Λαμπρίδης (1η θέση),Δ.Αγγελόπουλος (2η θέση), Κ.Σπυρίδου-Α.Σπυρίδου (2η θέση), Κ. Νικολαίδου (3η θέση), Ε.Διαμαντη-Λ.Νταλαμάνγκα (5η θέση),Γ.Αντώνη-Σ.Γιάνναρο (5η θέση)


Από το 1ο Παγκόσμιο Κύπελλο : Α.Τσιάβου (1η θέση), Ν.Γκουντούλας-Α.Γκουντούλας (3η θέση), Χ.Γιαζιτζίδου-Τ.Καλαμποκά (3η θέση)


Από το 3ο Παγκόσμιο Κύπελλο: Α.Τσιάβου (1η θέση), Χ.Γιαζιτζίδου-Τ.Καλαμποκά (3η θέση), Γ.Χρήστου-Γ. Τζιάλλας (3η θέση)


Από το Βαλκανικό πρωτάθλημα : Α.Δάφνης (1η θέση), Δ.Αγγελόπουλος (1η θέση), Κ.Νικολαίδου (1η θέση), Β.Νταλαμάνγκα-Ε.Διαμαντη (1η θέση), Κ.Μαγκλάρας -Γ.Αντώνης (1η θέση), Γ.Κάκος-Β.Χειμάριος-Κ.Κρέτσης-Π.Κωνσταντάς-Ν.Αναστασίου-Θ.Τριανταφύλλου- Κ.Βαγενάς -Π.Ζιάκας-Χ.Κρούτια (1η θέση), Η.Κούρος-Β.Χειμάριος (1η θέση), Μ.Ναστόπουλος-Α. Λαμπρίδης (1η θέση), Β.Αγγελόπουλος-Α.Δάφνης-Κ.Μαγκλάρας-Α.Γιώργος (1η θέση)

Από www.kopilasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: