Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

World record for Karapiro

 Την τελευταία ημέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος κωπηλασίας οι θεατές ήταν 15243, ανεβάζοντας το σύνολο στους 66771, που είναι νέο ρεκόρ.
Το προηγούμενο ρεκόρ θεατών ήταν 65600 το 2007 στο παγκόσμιο του Μονάχου στη Γερμανία.
“Το νέο ρεκόρ θεατών είναι το τέλειο φινάλε ενός αξέχαστου παγκόσμιου πρωταθλήματος” δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Tom Mayo.
Κατά την επίσημη τελετή λήξης ο πρόεδρος της FISA Denis Oswald δήλωσε: ”Συγχαίρω την οργανωτική επιτροπή που διοργάνωσε μια τέτοια εκδήλωση και συμπεριλαμβάνω όλα τα μέλη της επιτροπής καθώς και τους εθελοντές που ήταν τόσο χρήσιμοι και φιλικοί προς εμάς. Δεν θα περάσουν 32 χρόνια μέχρι να επανέλθουμε. Το Karapiro  έφερε το παγκόσμιο πρωτάθλημα σε νέα πρότυπα και όρισε ένα νέο μοντέλο.”  
O Tom Mayo, διευθύνων σύμβουλος της οργανωτικής επιτροπής, μιλώντας την τελευταία μέρα των αγώνων είπε:
“Επεξεργαζόμαστε τα στοιχεία, αλλά θα χρειαστεί χρόνος μέχρι να καταλήξουμε σε τελικούς αριθμούς, που αφορούν στους διαφόρους τομείς, όπως η φιλοξενία, ξένο συνάλλαγμα και ούτω καθεξής. Επιπλέον υπάρχει ένα κεφάλαιο πολλών εκατομμυρίων δολαρίων που μένει στην κωπηλασία της Νέας Ζηλανδίας με τις αναβαθμίσεις στο  κωπηλατικό κέντρο, τον πύργο τερματισμού, νέα προπονητικά σκάφη και πολλά άλλα.
Το γεγονός ήταν εκπληκτικό. Οι εντυπώσεις από τις  ομάδες, τους, αθλητές, τους θεατές και τα μέσα ενημέρωσης ήταν στην συντριπτική πλειοψηφία θετικές. Πολλοί είπαν ότι αυτό είναι το καλύτερο παγκόσμιο πρωτάθλημα που έχουν παρακολουθήσει ποτέ.
Ευχαριστούμε  και συγχαίρουμε όλες τις ομάδες για τις φανταστικές κούρσες, και κυρίως την εθνική ομάδα της Ν. Ζηλανδίας για το ρεκόρ συγκομιδής μεταλλίων σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα.
Τέλος η οργανωτική επιτροπή ευχαριστεί όλους σπόνσορες, τους προμηθευτές, τους εργολήπτες και τους εθελοντές που έκαναν αυτούς τους αγώνες με μεγάλη επιτυχία.
Δείξαμε στον κόσμο τι μπορεί να κάνει η Ν. Ζηλανδία.” 
        

Δεν υπάρχουν σχόλια: