Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Η ευχή των Μαόρι στην Εθνική ομάδα

Στην λίμνη Καραπίρο της Νέας Ζηλανδίας συνεχίζει πλέον την προετοιμασία της η Εθνική ομάδα Κωπηλασίας ενόψει της έναρξης του παγκοσμίου πρωταθλήματος που ξεκινάει το Σάββατο 30 Οκτωβρίου.
Η ελληνική ομάδα επέστρεψε μετά από μιας εβδομάδας προετοιμασία στην Ταουράγκα όπου είχε θερμή υποδοχή από τους κατοίκους της περιοχής. Μάλιστα κατά την παραμονή της στην πόλη της Ν. Ζηλανδίας φιλοξενήθηκε σε αρκετά τοπικά ΜΜΕ  
Ένα από αυτά ανέφερε χαρακτηριστικά:
  
Οι άνθρωποι των ποταμών φιλοξενούν τους Ελληνες κωπηλατες στην προετοιμασία τους για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα
Η ελληνική ομάδα κωπηλασίας θα έχει ιδιαίτερη τύχη στο πλευρό της στους αγώνες του ΠΠΑ 2011 έχοντας λάβει την ευχή των Μαόρι στο Wairoa Marae χθες.
Η ομάδα έφθασε στην Ταουρανγκα όπου και παρέμεινε για μια βδομάδα προπονούμενη στον ποταμό Wairoa.
Aμέσως μετά την άφιξη τους τους υποδέχθηκαν και τους είπαν την ιστορία των ντόπιων Μαορι και την σημαντικότητα του ποταμιού για αυτούς.
Ο Kaumatua Te Ruruanga Te Keeti είπε πως θεωρεί τιμή να έχει την Ελληνική ομάδα φιλοξενούμενη εδώ.
«Εκ μέρου όλων μας και των οικογενειών μας, είμαστε πολύ ευτυχισμένοι που σας έχουμε κοντά μας»
Ο ποταμός έχει μεγάλη σπουδαιότητα για τους ντόπιους iwi, είπε. «μας ξέρουν ως τους ανθρώπους του ποταμού και είμαστε πολύ προστατευτικοί για το ποτάμι μας»
Υπήρχαν πολλές ομοιότητες μεταξύ των Μαόρι και της Ελληνικής μυθολογίας, είπε. «Αυτή η ευχή δίνεται ώστε να σας φέρει καλή τύχη».
Ο επικεφαλής της Ακτής, κωπηλάτης Neil Hamilton είπε μετά την τελετή ότι η ομάδα οδηγήθηκε στο ποτάμι όπου έλαβαν την ευχή.«Σε κάθε μέλος της ομάδας έριξαν νερό στο σβέρκο τους ως ευχή για την ασφάλεια τους στην διάρκεια της προπόνησης τους εδώ. Ηταν μία πολύ ειδική περίσταση»
Ως εθελοντή σύνδεσμο με την Ελληνική ομάδα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα  πρότεινε την Ταουράνγκα ως μέρος κατάλληλο για διαμονή στην διάρκεια της εδώ προετοιμασίας τους.
Ο προπονητής της Ελλάδας Τζιάνι Ποστιλιόνε είπε πως η ομάδα αισθάνθηκε πολύ καλοδεχούμενη από την στιγμή της άφιξης της στην Ν.Ζηλανδία.«Είναι πολύ όμορφος τόπος  εδώ και οι άνθρωποι πολύ ευγενικοί μαζί μας.Ο καιρός, από την άλλη πλευρά, δεν υπήρξε τόσο φιλικός.Συνήθως κάνουμε προπόνηση στους 28 βαθμούς και έτσι εδώ σοκαριστήκαμε λίγο. Η κωπηλασία στο ποτάμι χρειάζεται επίσης χρόνο για προσαρμογή, είπε. Είμαστε συνηθισμένοι στην κωπηλασία στην θάλασσα και λίμνες και έτσι το να κωπηλατούμε στο ποτάμι θα είναι μια εντελώς νέα εμπειρία για εμάς».
αναφέρει το δημοσίευμα
Από kopilasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: