Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή οι αγώνες "Κοσμάς Μασιακός" του Ν.Ο.Καστοριάς

Η σύζυγος και τα παιδιά του Κοσμά Μασιακού παραλαμβάνουν αναμνηστική
πλακέτα από τα χέρια της Ολυμπιονίκης του Ν.Ο.Κ. Χριστίνας  Γιαζιτζίδου 
Με τη συμμετοχή 14 Ομίλων και 360 αθλητών διεξήχθησαν χθες, Κυριακή 10 Μαΐου, στη λίμνη της Καστοριάς, οι διασυλλογικοί αγώνες κωπηλασίας που διοργάνωσε με επιτυχία ο ενοποιημένος με την Ναυτική Ένωση Καστοριάς πλέον, Ναυτικός Όμιλος Καστοριάς, στη μνήμη του Κοσμά Μασιακού.

Οι Όμιλοι που πήραν μέρος ήταν οι ΝΟΚ, ΝΟΜαυρ από Καστοριά, ΝΟΘ, ΟΦΘ, ΙΟΘ, ΝΑΟΚΘ από Θεσσαλονίκη, ΟΕΑΝΑΒ από Βόλο, Ν.Ο.Κοζάνης, ΝΑ.ΠΕ.Σ.Πεθελινού, Ν.Ο.Γιαννιτσών, Ν.Ο.Κατερίνης,  Δ.Ν.Ο.Ηγουμενίτσας, Ν.Α.Ο.Κέρκυρα και ο μετά από αρκετό καιρό επανεμφανισθείς σε διασυλλογικούς αγώνες, Ν.Ο.Ιωαννίνων.
.
Στην αρχή της ημέρας, οι διοργανωτές, στο καλωσόρισμα των πολυάριθμων αθλητών και θεατών των αγώνων, αναφέρθηκαν στον τιμώμενο Κοσμά Μασιακό με τα παρακάτω λόγια:
"Καλημέρα σας.
Αγαπητοί μας φίλοι, επισκέπτες, αγαπητοί αθλητές & αθλήτριες, κυρίες και κύριοι.
Ιδιαίτερη η χαρά μας που οι σημερινοί αγώνες είναι αφιερωμένοι στη μνήμη του ΚΟΣΜΑ ΜΑΣΙΑΚΟΥ.
Γεννημένος το 1966 από πολύ νωρίς μαγεύτηκε από τα κάλλη της κωπηλασίας και έγινε αθλητής του Ναυτικού Ομίλου στα τέλη της δεκαετίας του 80. Μεγάλωσε στην αγκαλιά της λίμνης που τον ανέδειξε  σε σπουδαίο αθλητή και ακέραιο χαρακτήρα.
Γρήγορα ανδρώθηκε με πλούσια σωματικά και ψυχικά προσόντα ανεβαίνοντας κατ’ επανάληψη  στις πρώτες θέσεις του Πανελλήνιου Πρωταθλητή στο μονό μα και στα διπλά κουπιά. Επίσης επί σειρά ετών ήταν μέλος της Εθνικής Ομάδας.
Άριστος οικογενειάρχης και σύντροφος, πατέρας δύο αξιαγάπητων κοριτσιών.
Αξιέπαινος τεχνίτης της γούνας μα και αξιοζήλευτος τεχνίτης στα μυστικά της κωπηλασίας. Ο αυθορμητισμός του και η αγάπη του για την παρέα και τους συναθλητές κέρδισαν από τις πρώτες στιγμές τις καρδιές μας ώστε να επιζητούμε πάντα την παρέα του.
Σήμερα μοιραζόμαστε μέσα από τις τόσες θύμησες την αγάπη του, την υπομονή του, τα πειράγματά του, την τιμιότητά του. Στα νερά της λίμνης μας  βλέπουμε σήμερα την μορφή του, το αγωνιστικό του πνεύμα, την ήρεμη και φιλότιμη καρδιά του. Οι αρετές του είναι η περήφανη παρακαταθήκη, σκυτάλη που παίρνουν σήμερα οι νεώτεροι για τη συνέχιση του καλού αγώνα στο μέλλον.
Είμαστε εδώ αφιερώνοντας τούτους τους αγώνες προς τιμήν του ΚΟΣΜΑ ΜΑΣΙΑΚΟΥ, για να εκφράσουμε με πράξεις ότι οι μνήμες είναι ζωντανές, μια ομαδική αγκαλιά κόντρα στη λύπη της απουσίας του. Είναι ηθική και συναισθηματική ανάγκη της Κωπηλατικής Οικογένειας η διατήρηση ζωντανής της μνήμης του Κοσμά ως πρότυπο αθλητή και συνανθρώπου.
Σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε καλούς αγώνες."

ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΝΟΚ 2015
"ΚΟΣΜΑΣ ΜΑΣΙΑΚΟΣ"
Α/Α
ΟΜΙΛΟΣ
ΧΡΥΣΑ
ΑΣΗΜΕΝΙΑ
ΧΑΛΚΙΝΑ
1
ΟΕΑ&ΝΑΒ
7
4
5
2
ΝΟΚΑΤ
5
1
3
3
ΝΟΜαυρ
3
7
5
4
ΝΟΚ
3
4
2
5
ΝΟΘ
3
3
4
6
ΝΟΙ
3
3
1
7
ΙΟΘ
3
0
2
8
ΔΝΟΗΓ
2
6
5
9
ΝΑΟΚΘ
2
1
0
10
ΟΦΘ
1
1
0
11
ΝΑΟΚ
1
0
2
12
ΝΟΓ
0
1
2
13
ΝΟΚοζ
0
1
1
14
ΝΑΠΕΣΠ
0
1
0

Δεν υπάρχουν σχόλια: