Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Βαθύ πένθος στον Ν.Ο.Ι. για την απώλεια του Σωτήρη Στάμου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βαθύ πένθος στον Ν.Ο.Ι. για την απώλεια του Σωτήρη Στάμου…
«Έφυγε» ο ακούραστος εργάτης της Γιαννιώτικης Κωπηλασίας

Σε βαθύ πένθος βυθίζει τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων και την ελληνική κωπηλατική οικογένεια ο θάνατος του Σωτήρη Στάμου.
Ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. έφυγε από τη ζωή χθες βράδυ σε ηλικία 87 ετών, προκαλώντας θλίψη στα μέλη της Διοίκησης, τους προπονητές και τους αθλητές του αγαπημένου του σωματείου, το οποίο εκείνος υπηρέτησε με πάθος και συνέπεια επί 45 χρόνια, ως μέλος της Διοίκησης και φυσικά ως Πρόεδρός του. To κενό που αφήνει πίσω του είναι δυσαναπλήρωτο…
 Ο Σωτήρης Στάμος υπήρξε ένας άνθρωπος που με την παρουσία και τη δράση του σημάδεψε τα αθλητικά πράγματα των Ιωαννίνων και συνέδεσε το όνομά του με τη μεγάλη άνθηση της Γιαννιώτικης Κωπηλασίας. Βρέθηκε στη Διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Θήτευσε επί σειρά ετών ως Γενικός Γραμματέας του Ν.Ο.Ι. και την τελευταία εικοσαετία κράτησε το «τιμόνι» του Ομίλου ως Πρόεδρός του.
Επί των ημερών του ο Ν.Ο.Ι. έγραψε λαμπρές σελίδες αθλητικής ιστορίας, κατακτώντας ανελλιπώς, επί τρεις δεκαετίες σχεδόν, τον τίτλο του Πρωταθλητή και Πολυνίκη Ελλάδος, ενώ αθλητές του Ομίλου έφτασαν να κατακτήσουν μεγάλες διεθνείς επιτυχίες, σε Πανευρωπαϊκά, Παγκόσμια Πρωταθλήματα αλλά και σε Ολυμπιάδες.
Μέλημά του υπήρξε πάντα η διαρκής ανέλιξη του Ναυτικού μας Ομίλου και εργάστηκε άοκνα για να παραμένει το σωματείο στην κορυφή σε Πανελλαδικό επίπεδο, στηρίζοντας αποφασιστικά και με όλες του τις δυνάμεις τις προσπάθειες των προπονητών και τους χιλιάδες αθλητές που πέρασαν όλα αυτά τα χρόνια από τις τάξεις του Ν.Ο.Ι.. Όραμά του ήταν να μετατραπούν τα Γιάννενα σε μητρόπολη της Κωπηλασίας και πάλεψε σκληρά γι’ αυτό, συχνά ενάντια σε μεγάλα εμπόδια!
Η αθλητική προσφορά του Σωτήρη Στάμου δεν περιορίστηκε μόνο στα πλαίσια της Γιαννιώτικης Κωπηλασίας. Θήτευσε επί σειρά ετών ως Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας, την οποία διοίκησε με επιτυχία, θέτοντας γερά θεμέλια στo ανερχόμενο άθλημα. Αποχώρησε από την Προεδρία της ΕΚΟΦΝΣ το 2004, σε μία εποχή που η ελληνική Κωπηλασία είχε απογειωθεί και γνώριζε στιγμές δόξας. Με τη λήξη της θητείας του, του απονεμήθηκε ο τίτλος του επίτιμου Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας, ενώ υπήρξε και μέλος του Δ.Σ. της τότε Παγκόσμιας Ένωσης Κωπηλασίας. Αυτοί όλοι ήταν εξάλλου οι λόγοι που έχαιρε μεγάλης εκτίμησης και ιδιαίτερου σεβασμού τόσο από την ελληνική κωπηλατική οικογένεια αλλά και διεθνώς.
Η υπερδεκαετής παρουσία και η πολύπλευρη προσφορά και το έργο του Σωτήρη Στάμου δεν θα σβήσουν και δεν θα ξεχαστούν ποτέ. Θα παραμείνουν για πάντα σημείο αναφοράς για τον Ν.Ο.Ι. και τον Γιαννιώτικο αθλητισμό.
***
Η κηδεία του αείμνηστου Προέδρου του Ν.Ο.Ι. θα γίνει σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα, ώρα 4 μ.μ., στο Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Περιβλέπτου Ιωαννίνων. Σήμερα ο Όμιλος θα παραμείνει κλειστός σε ένδειξη πένθους για την απώλεια του Σωτήρη Στάμου.

Από το Γραφείο Τύπου

του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: