Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Ο Ν.Ο.Ι. με 21 αθλητές στον 1ο Πανελλήνιο Αγώνα Οκτακώπων Αντοχής και Rowathlon

                                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Ν.Ο.Ι. με 21 αθλητές στον 1ο  Πανελλήνιο Αγώνα Οκτακώπων Αντοχής και Rowathlon
Θα διεξαχθούν το Σάββατο στο Μαυροχώρι Καστοριάς

Δύο ξεχωριστοί αγώνες Κωπηλασίας θα διεξαχθούν για πρώτη φορά το ερχόμενο Σάββατο στο Μαυροχώρι της Καστοριάς και ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων δεν θα μπορούσε να απουσιάζει! Θα συμμετάσχει στα τέσσερα αγωνίσματά τους με πολυπληθή ομάδα 21 νεαρών κυρίως αθλητών και αθλητριών του, δεδομένου ότι λείπουν στον Σχινιά οι Γιαννιώτες αθλητές της Εθνικής μας Ομάδας.
Ο λόγος για τον 1ο Πανελλήνιο Αγώνα Οκτακώπων Αντοχής (6 χιλιομέτρων) και για το Rowathlon, κάτι σαν «τρίαθλο» ουσιαστικά, που περιλαμβάνει Κωπηλασία 3 χλμ., τρέξιμο και κωπηλατικό εργόμετρο. Οι δύο αυτοί αγώνες αναμένεται να συγκεντρώσουν συμμετοχές από Ομίλους όλης της χώρας.
Ο Ν.Ο.Ι. θα λάβει μέρος στο Rowathlon Κορασίδων με μία ομάδα νεαρών αθλητριών, οι οποίες θα τρέξουν επίσης στον αγώνα των 6 χλμ. Γυναικών, με την προσθήκη στην Οκτάκωπο της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Ελένης Διαμάντη και της Πρωταθλήτριας Ελλάδος Χαράς Κωστούλα. Τα κορίτσια που θα προσπαθήσουν αξιόμαχα να υπερασπιστούν τον τίτλο του Πανελληνιονίκη είναι τα εξής: Άρτεμις Ντούσκου, Πετρούλα Τσιάβου, Παρασκευή Παίδαρου, Βασιλική Κοζανίτη, Μαίρη Παύλου, Κατερίνα Γκλατζούνη, Αλεξάνδρα Δρόσου, Πηνελόπη Μπατσή και Αφροδίτη Σιόλου.
Νεαροί κωπηλάτες μεν, Βαλκανιονίκες άπαντες δε, θα τρέξουν και στην Οκτάκωπο των 6 χλμ. κόντρα σε πληρώματα ανδρών απ’ όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για τους: Σεμπάστιαν Καλουιάν, Νίκο Βλάχο, Κων/νο Μάντζιο, Κων/νο Βαρδάκα, Σπύρο Αντώνη, Μανώλη Παπασταύρου, Βασίλη Νάσιο, Χρήστο Παπαδημητρίου και Αλέξανδρο Μπούγια. Η ίδια Οκτάκωπος, με την αντικατάσταση του Μ. Παπασταύρου από τον Αριστείδη Γραμμενιάτη, θα τρέξει και στον αγώνα Rowathlon κατηγορίας Παίδων.
***
Τελευταίες προπονήσεις στο Σχινιά
για τους Πρωταθλητές του Ν.Ο.Ι.
Στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά προπονούνται αυτή την περίοδο, με την Εθνική Ομάδα, πέντε επίλεκτοι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, οι οποίοι συμμετέχουν στο τελευταίο κοινόβιο της ΕΚΟΦΝΣ για την φετινή χρονιά. Ο λόγος για τους Ολυμπιονίκες Γιάννη Τσίλη και Γιώργο Τζιάλλα και για τους νεαρούς πρωταθλητές του Ν.Ο.Ι. Στέφανο Ντούσκο, Κατερίνα Ζέρβα και Αμαλία Τσιάβου,. Το Κοινόβιο ολοκληρώνεται την ερχόμενη Κυριακή, οπότε οι Γιαννιώτες Κωπηλάτες επιστρέφουν στα σπίτια τους για περάσουν τις γιορτές και να ξεκουραστούν για λίγο. Η νέα χρονιά περιλαμβάνει ένα πολύ «σφιχτό» πρόγραμμα προπονήσεων, καθώς στα μέσα της θα κριθούν οι προκρίσεις για την Ολυμπιάδα του Ρίο που είναι και ο μεγάλος στόχος των πέντε πρωταθλητών.
Από το Γραφείο Τύπου

του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: