Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Τέσσερα μετάλλια ο Ν.Ο.Ιωαννίνων στο Μαυροχώρι Καστοριάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κυρίαρχος ο Ν.Ο. Ιωαννίνων και στην Κωπηλασία μεγάλων αποστάσεων!
Επέστρεψε απ’ τους αγώνες της Καστοριάς με τέσσερα μετάλλια

Την αδιαμφισβήτητη κυριαρχία του στον χώρο της ελληνικής Κωπηλασίας επαναβεβαίωσε ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων το περασμένο Σάββατο στο Μαυροχώρι Καστοριάς, όπου διεξήχθη, υπό άριστες αγωνιστικές και καιρικές συνθήκες, ο πρώτος Πανελλήνιος Αγώνας Οκτακώπων Αντοχής και Αγώνας Rowathlon που περιλάμβανε κωπηλασία 3 χιλιομέτρων, τρέξιμο και κωπηλατικό εργόμετρο.
Και στα τέσσερα αγωνίσματα στα οποία συμμετείχε ο Ν.Ο.Ι. απέσπασε διακρίσεις, με την συγκομιδή να φτάνει τα τρία χρυσά και το ένα ασημένιο μετάλλιο, αφήνοντας πίσω του τους αντίπαλους Ομίλους Καστοριάς, Θεσσαλονίκης και Βόλου. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένοι αγώνες έγιναν για την ενίσχυση τοπικού συλλόγου προστασίας αυτιστικών παιδιών και οι αθλητές και αθλήτριες του Ν.Ο.Ι. αφιέρωσαν τις νίκες τους στον συγκεκριμένο φιλανθρωπικό σκοπό και στους συναθλητές τους που δεν υπήρχε η δυνατότητα να συμμετέχουν σ’ αυτόν.
Τα μετάλλια
Πιο αναλυτικά, στο Rowathlon Κορασίδων η βάρκα του Ν.Ο.Ι. κατέλαβε την πρώτη θέση. Σ’ αυτήν αγωνίστηκαν οι: Άρτεμις Ντούσκου, Πετρούλα Τσιάβου, Παρασκευή Παίδαρου, Βασιλική Κοζανίτη, Μαίρη Παύλου, Κατερίνα Γκλατζούνη, Αλεξάνδρα Δρόσου και Πηνελόπη Μπατσή. Στα 6 χιλιόμετρα Οκτάκωπων Γυναικών ο Ν.Ο.Ι. κατέλαβε την δεύτερη θέση και πήρε το ασημένιο μετάλλιο. Το πλήρωμά του απαρτίζονταν από τα κορίτσια του Rowathlon Κορασίδων με την προσθήκη της Ελένης Διαμάντη και της Χαράς Κωστούλα. Την πρώτη θέση εδώ κατέλαβε η Οκτάκωπος του Ν.Ο.Θ..
Στο Rowathlon Παίδων, τέλος και στις Οκτάκωπες 6 χλμ. των Ανδρών οι βάρκες του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων κατέκτησαν δύο πρώτες θέσεις και δύο χρυσά μετάλλια. Στην πρώτη κούρσα έτρεξαν οι: Σεμπάστιαν Καλουιάν, Νίκος Βλάχος, Κων/νος Μάντζιος, Κων/νος Βαρδάκας, Σπύρος Αντώνης, Αριστείδης Γραμμενιάτης, Βασίλης Νάσιος, Χρήστος Παπαδημητρίου και Αλέξανδρος Μπούγιας. Η ίδια Οκτάκωπος με την αντικατάσταση του Αρ. Γραμμενιάτη από τον Μανώλη Παπασταύρου έτρεξε και διακρίθηκε στην δεύτερη κούρσα των Ανδρών.
***
Τρεις έφηβοι του Ν.Ο.Ι.
σε κοινόβιο στον Σχινιά
Ένα τελευταίο προπονητικό κοινόβιο της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας θα λάβει χώρα στο Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά από τις 27 έως τις 30 Δεκεμβρίου. Σ΄ αυτό θα συμμετάσχουν έφηβοι αθλητές και νεάνιδες. Από πλευράς του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων έχουν κληθεί στο κοινόβιο οι Γιώργος Βαρδάκας, Κων/νος Μάντζιος και Νίκος Βλάχος.
Από το Γραφείο Τύπου
του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: