Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Ο ...κωπηλάτης Πολύμερος έτοιμος για τον Μαραθώνιο Αθήνας (στα 5χλμ)

Δύο μόλις εβδομάδες απέμειναν για το κορυφαίο γεγονός της χρονιάς, τον 32ο Μαραθώνιο Αθήνας, τον Αυθεντικό. Μια γιορτή για μικρούς και μεγάλους, ένα αθλητικό γεγονός με κοινωνικές προεκτάσεις, που δίνει την ευκαιρία σε διαφορετικούς ανθρώπους να γίνουν ένα.

Ανάμεσα στους 35.000 δρομείς, που θα συμμετάσχουν σε μία από τις αποστάσεις θα είναι και ολυμπιονίκες άλλων αθλημάτων. Αθλητές, που μπορεί να κρέμασαν τη φανέλα τους, όμως, βρήκαν στο τρέξιμο την ευκαιρία να παραμείνουν ζωντανοί και δραστήριοι. Ένας από αυτούς είναι και ο ολυμπιονίκης της κωπηλασίας Βασίλης Πολύμερος. Ένας αθλητής, που έκανε περήφανη τη χώρα το 2004 στην Αθήνα και το 2008 στο Πεκίνο, με την κατάκτηση του χάλκινου και αργυρού μεταλλίου αντίστοιχα.

Τα τελευταία δύο χρόνια ο Πολύμερος και η επίσης ολυμπιονίκης σύζυγός του Χρύσα Μπισκιτζή, συμμετείχαν στον Μαραθώνιο Αθήνας. Ο Πολύμερος θα πάρει και φέτος θέση στην γραμμή εκκίνησης, των 5χλμ, ως μέλος της ομάδας του Συλλόγου Ολυμπιονικών. «Τρέχω αρκετά συχνά προκειμένου να κάνω μια συντήρηση. Μετά τα τόσα χρόνια σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο δεν ήταν δυνατό να σταματήσω να γυμνάζομαι. Από εκεί και πέρα για μένα το τρέξιμο έχει γίνει διέξοδος», είπε ο Πολύμερος, που τα δύο προηγούμενα χρόνια έτρεξε στο 10αρι, ενώ έχει τρέξει και τον Ημιμαραθώνιο Αθήνας.

Αναφορικά με το αν έχει σκεφτεί να δοκιμάσει στην Αυθεντική διαδρομή, είπε: «Οσο ήμουν σε καλή αγωνιστική κατάσταση, φοβόμουν τους τραυματισμούς, τώρα που δεν έχω την κωπηλασία δεν είμαι σε καλή κατάσταση και φοβάμαι πως θα με αφήσει. Παρόλα αυτά το συναίσθημα του να τερματίζεις στο Παναθηναϊκό στάδιο είναι μοναδικό. Μεγάλη ευχαρίστηση». Φέτος ο Πολύμερος θα τρέξει δίχως τη συντροφιά της συζύγου του, η οποία αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα τραυματισμού, όμως, θα έχει παρέα τους χιλιάδες απλούς πολίτες, που έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια, το τρέξιμο προέκταση του εαυτού τους. «Κάποτε έβλεπες έναν να τρέχει και 100 να τον κοροϊδεύουν. Πλέον συμβαίνει το αντίθετο. Να τρέχει ο κόσμος, γιατί πάνω από όλα είναι καλό για την υγεία», είπε ο σπουδαίος αθλητής.
Πηγή: www.runningnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: