Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Παγκόσμιο πρωτάθλημα Α-Γ: Χρυσό κι ασήμι για την Ελλάδα

Χρυσό κι ασήμι σήμερα για την ελληνική κωπηλασία στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών . Δυο γαλανόλευκα πληρώματα ανέβηκαν στο βάθρο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Άμστερνταμ και έκαναν ακόμη πιο πλούσια την συλλογή της χώρας μας στο διεθνές στερέωμα.

Ο Εθνικός ύμνος ακούστηκε προς τιμήν του τετραπλού σκιφ ελ βαρών ακριβώς όπως πέρυσι στο αντίστοιχο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κορέας.

Οι Γιώργος και Λευτέρης Κόνσολας, Παναγιώτης Μαγδανής και Σπύρος Γιάνναρος δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους αντιπάλους τους να απειλήσουν τον τίτλο τους και με μια τρελή κούρσα έκαναν «περίπατο» κατακτώντας και πάλι την κορυφή. Μάλιστα τερμάτισαν πετυχαίνοντας την καλύτερη επίδοση στον κόσμο με χρόνο 5:42.75. Δεύτεροι ήταν οι Γερμανοί (5:45.65) και τρίτοι οι Κινέζοι (5:46.69) .

Λίγο νωρίτερα η Κατερίνα Νικολαΐδου είχε καταφέρει να κάνει τους σχολιαστές του τελικού του σκιφ ελ βαρών να αναφωνήσουν πολλές φορές το όνομά της αφού ξεκίνησε από την 6η θέση και πήρε το ασημένιο μετάλλιο ακριβώς όπως πριν ένα χρόνο στην Κορέα. Πρώτη ήταν η Βελγίδα Εβελίνα Πέλεμαν με 7:31.31 η Κατερίνα Νικολαϊδου έκανε 7:31.73 και τρίτη ήταν η Κάθλιν Μπέρτκο με 7:33.97.

Το πρωί της Παρασκευής ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους και τα άλλα δυο ελληνικά πληρώματα που πήραν μέρος στους Τελικούς Γ΄ του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Πιο συγκεκριμένα η δίκωπος άνευ των ανδρών με τους Κωνσταντίνο Χρηστομάνο και Απόστολο Λαμπρίδη πήρε την 5η θέση και την 17η θέση ενώ το διπλό σκιφ ελ βαρών των κοριτσιών με τις Αμαλία Τσιάβου και Μαρία Πέργουλη ήταν 6ο και 18ο στη γενική.

Το Σάββατο ο τελικός για την τετράκωπο
Η αυλαία του Παγκοσμίου πρωταθλήματος πέφτει αύριο Σάββατο με ακόμη ένα μεγάλο τελικό για τα ελληνικά κουπιά αφού η τετράκωπος άνευ των ανδρών με τους 4ους Ολυμπιονίκες του Λονδίνου Γιάννη Τσίλη, Γιώργο Τζιάλλα, Γιάννης Χρήστου και τον Διονύση Αγγελόπουλο να διεκδικούν μια θέση στο βάθρο. Ο μεγάλος τελικός θα ξεκινήσει στιος 15:33 ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί απευθείας από την ΝΕΡΙΤ Sports.
Δηλώσεις των νικητών μπορείτε να δείτε στα video στο site της Ομοσπονδίας και στο επίσημο προφιλ στο Facebook
Πηγή: www.kopilasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: