Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Η αποστολή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό

Με 7 πληρώματα και 13 συνολικά αθλητές θα λάβει μέρος η Εθνική ομάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-Γυναικών που θα πραγματοποιηθεί από 31 Μαΐου έως 1 Ιουνίου στο Βελιγράδι.

Στο πρώτο μεγάλο ραντεβού της χρονιάς έχει ήδη σημειωθεί νέο ρεκόρ συμμετοχών αφού θα λάβουν συνολικά μέρος 659 αθλητές κι αθλήτριες από 36 χώρες της Γηραιάς Ηπείρου . Τις μεγαλύτερες αποστολές με πληρώματα σε όλες τις κατηγορίες (17) έχουν δηλώσει οι Ιταλία, Γερμανία και Ολλανδία ενώ ακολουθεί η Βρετανία με 16 πληρώματα.

Με την Εθνική ομάδα της χώρας μας επιστρέφουν και οι 4οι Ολυμπιονίκες του Λονδίνου στην τετράκωπο Γιάννης Τσίλης, Γιώργος Τζιάλλας και Γιάννης Χρήστου, που απείχαν το 2013 από τις διεθνείς αγωνιστικές δραστηριότητες. Μέλη της ελληνικής αποστολής είναι επίσης οι νικητές του φετινού παγκοσμίου Κυπέλλου στο Σίδνεϊ Λευτέρης Κόνσολας και Σπύρος Γιάνναρος όπως και η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια για το 2013 Κατερίνα Νικολαϊδου.

Αρχηγός της αποστολής που θα αναχωρήσει για το Βελιγράδι την ερχόμενη Τρίτη το πρωί είναι ο πρόεδρος της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας κ.Γιάννης Καρράς

Αναλυτικά η ελληνική αποστολή:

Σκιφ ελ βαρών(γ): Κατερίνα Νικολαΐδου (ΝΟΚατερίνης)
Σκιφ ελ βαρών (α): Παναγιώτης Μαγδανής (ΝΟ Λήμνου)
Δίκωπος άνευ ελ βαρών (α): Γιώργος Κόνσολας (ΝΟ Σαλαμίνας)-Νίκος Αφεντούλης (ΕΝΟΑ)
Τετράκωπος άνευ (α): Διονύσης Αγγελόπουλος (ΝΑΣ)- Γιάννης Τσίλης (ΝΟ Ιωαννίνων)-Γιώργος Τζιάλλας (ΝΟ Ιωαννίνων)-Γιάννης Χρήστου (ΝΟ Καστοριάς)
Δίκωπος άνευ (α): Κωνσταντίνος Χρηστομάνος (ΝΟΒΑ)-Αποστόλης Λαμπρίδης (ΝΟ Ιωαννίνων)
Σκιφ (γ): Ελένη Διαμάντη (ΝΟ Ιωαννίνων)
Διπλό σκιφ ελ βαρών (α): Λευτέρης Κόνσολας (ΝΟ Σαλαμίνας)-Σπύρος Γιάνναρος (ΕΝΟΑ).

Τους αθλητές συνοδεύουν ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΚΟΦΝΣ Τζιάνι Ποστιλιόνε και οι ομοσπονδιακοί προπονητές Σάκης Αθανασιάδης , Τόλης Παλιοπάνος και Χρόνης Βλασταρίδης.
Πηγή: www.kopilasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: