Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Ολοκλήρωσε την προετοίμασία της στο Λουδία η Μεσογειακή ομάδα κωπηλασίας της Κύπρου


Με τρεις κωπηλάτες, οι οποίοι απαρτίζουν δύο πληρώματα, συμμετέχει η Κύπρος στους 17ους Μεσογειακούς Αγώνες, που θα διεξαχθούν στην Μερσίνα της Τουρκίας μεταξύ 21 και 23 Ιουνίου 2013.
Την κυπριακή ομάδα απαρτίζουν οι Αριστοτέλης Ιωάννου και Όμηρος Αντωνίου (διπλό σκιφ ανδρών ελαφρών βαρών) και η Άννα Ιωάννου (μονό σκιφ γυναικών ελαφρών βαρών).

Οι τρεις κωπηλάτες βρίσκονταν από τις 3 Ιουνίου σε κοινόβιο προετοιμασίας στην Ελλάδα, στο Διεθνές Προπονητικό Ναυταθλητικό Κέντρο του Λουδία  όπου προπονούνταν εντατικά κάτω από την επίβλεψη και οδηγίες του Ομοσπονδιακού προπονητή, Σπύρου Ασπρογέρακα.

Η κυπριακή κωπηλατική ομάδα συναντήθηκε με την υπόλοιπη κυπριακή αποστολή των Μεσογειακών αγώνων στην Αθήνα στις 19 Ιουνίου απ` όπου θα αναχωρήσουν μαζί για την Μερσίνα, ενώ από εκεί οι κωπηλάτες θα συνεχίσουν για τα Άδανα, όπου και θα διεξαχθούν τα αγωνίσματα κωπηλασίας.

Αναχωρώντας από το Δ.Π.Ν.Κ. του Λουδία ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Κύπρου κος Σπύρος Ασπρογέρακας και οι αθλητές της ομάδας, έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

Σπύρος Ασπρογέρακας
"Ολοκληρώθηκε στο ποταμό Λουδία με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες η προετοιμασία της Κυπριακής Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας, η οποία θα συμμετάσχει στους Μεσογειακούς αγώνες. Καθοριστική ήταν τόσο η έμπρακτη βοήθεια του Ν.Ο.Θεσσαλονίκης, οποίος μας φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις του και μας παρείχε μέρος της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής, όσο και η φιλοξενία στο ναυταθλητικό κέντρο του Ν.Ο.Γιαννιτσών. Οι αθλητές μας μέσα από την διαμονή τους εκεί εισέπραξαν τα μέγιστα οφέλη από τα ασυναγώνιστα πλεονεκτήματα του ποταμού Λουδία. Οι σταθερά άριστες συνθήκες του νερού, σε συνδυασμό με το επιβλητικό φυσικό τοπίο, το γεγονός ότι όλες οι ανάγκες διαμονής και διατροφής καλύπτονται μέσα στο κέντρο, σε συνδυασμό με τη φιλοξενία και τη προθυμία των ανθρώπων του ΝΟΓ να καλύψουν κάθε μας ανάγκη, παρείχαν τις απαραίτητες συνθήκες ηρεμίας και ποιότητας που αναζητά κάθε αθλητής που στοχεύει στη κορυφή.
Φιλοδοξώ η συνεργασία αυτή να καθιερωθεί, καθώς μόνο οφέλη μπορεί να προσκομίσει σε όλες τις πλευρές.
Νιώθω την ανάγκη να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους μας βοήθησαν, την Κυπριακή Ομοσπονδία Κωπηλασίας, το Ν.Ο.Θεσσαλονίκης και το Ν.Ο.Γιαννιτσών. Το μεγαλύτερο ευχαριστώ το οφείλω στην Άννα, τον Τέλη και τον Όμηρο οι οποίοι με εμπιστεύτηκαν να τους οδηγήσω σε ένα πρωτόγνωρο τρόπο προετοιμασίας για τα δεδομένα της Κύπρου.
Θεωρώ ότι ο πρώτος στόχος μας επετεύχθη, καθώς οι εμπειρίες τους και η ποιότητα της προσπάθειάς τους θα γίνουν το ζωντανό παράδειγμα στους νέους κωπηλάτες της Κύπρου.
Είμαι σίγουρος ότι οι αθλητές μας θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και θα μας κάνουν όλους περήφανους παλεύοντας για το καλύτερο αγωνιστικό αποτέλεσμα."


Άννα Ιωάννου: 
"Το ποτάμι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην προετοιμασία μου και στην προπόνηση μου όλα αυτά τα χρόνια! Το πιο σημαντικό κομμάτι όμως είναι ότι έχω τις όμορφες μου κωπηλατικές αναμνήσεις και εμπειρίες από εκεί!
Με την πολύτιμη βοήθεια και στήριξη του Ν.Ο.Γ ένα βήμα ακόμη για το όνειρο πραγματοποιείται!
Σας Ευχαριστώ!!"


Αριστοτέλης Ιωάννου:
Αισθάνομαι μεγάλη ανάγκη να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Ο.Γ που σε όλα τα στάδια της προετοιμασίας μας, ήταν παρών και βοήθησε ουσιαστικά σε ότι πρόβλημα είχαμε.
Σαν αθλητής ένιωσα ότι είχε τα πάντα που χρειάζεται κάποιος για να κάνει μια σωστή προετοιμασία, ιδανικές συνθήκες νερού, εγκαταστάσεις-λεμβαρχεία, γυμναστήριο, εστιατόριο, ξενώνες αλλά πάνω από όλα καλούς και ζεστούς ανθρώπους που μας αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή.
Ο συνδυασμός της προπόνησης με όλη την φύση και ηρεμία, ήταν μια αξέχαστη εμπειρία.


Φεύγοντας έχω σχηματίσει την καλύτερη εντύπωση και είμαι σίγουρος ότι η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί!!
Ευχαριστούμε πάλι τον Ν.Ο.Γ για την φιλοξενία, τον Ν.Ο.Θ για το σκάφος και βοήθεια, τον προπονητή μας κ. Ασπρογέρακα και όλους όσους μας στηρίζουν καθημερινά.
Σας υπερευχαριστούμε"


Όμηρος Αντωνίου:
"Η εθνική ομάδα της Κύπρου οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ν.Ο.Γ, γιατί έπαιξε ένα σημαντικό ρόλο στην όλη προετοιμασία μας στους αγώνες. Η φιλοξενία σε αυτό το ήρεμο περιβάλλον, μας έδωσε ένα καθαρό μυαλό μακριά από το άγχος της ρουτίνας της Κύπρου, αντιμετωπίζοντας έτσι πιο άνετα τη επίδοση αλλά και απόδοση της προπόνησης.
Ευχαριστούμε λοιπόν για την φιλοξενία σας και την ευχάριστη προθυμία σας για βοήθεια."

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Ευχαριστούμε το Ν.Ο.Γ. και ευχόμαστε σ΄ όλη την ομάδα ότι καλύτερο ! Ότι καλύτερο και στην Ελλάδα ! Να 'στε καλά και είμαστε ευγνόμονες για τη προσπάθεια και τις θυσείς που καταβάλετε όλοι σας ! Κάθε επιτυχία Άννα!, Τέλη!, Όμηρε! και στον coach Σπύρο! Ψηλά η Κυπριακή σημαία ! Είμαστε κοντά σας !

Ανώνυμος είπε...

Rowing Team!
NOG!!!!