Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Μεσογειακοί αγώνες: Χάλκινο μετάλλιο για την Κύπρο η Άννα Ιωάννου

Το χάλκινο μετάλλιο στο σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών στην κωπηλασία, στον τελικό που διεξήχθη το πρωί της Κυριακής (23/06) στη λίμνη Σερχάν στα Άδανα, κατέκτησε η Άννα Ιωάννου. Η Κύπρια κωπηλάτρια έκανε χρόνο 7:50.41 και τερμάτισε στην τρίτη θέση, 4.70 δευτερόλεπτα πίσω από την Ελληνίδα Αικατερίνη Νικολαΐδου και λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο (0.94) πίσω από την Ιταλίδα Λάουρα Μιλάνι.
Name«Είμαι πολύ συγκινημένη. Το πίστευα ότι μπορούσα να πάρω το μετάλλιο, αφού εργάστηκα πολύ σκληρά. Ευχαριστώ την οικογένεια μου για τη στήριξη. Τελικά μπορούσα ακόμη και κάτι περισσότερο από το χάλκινο. Ελπίζω στη συνέχεια αυτό το μετάλλιο να είναι η αφετηρία για περισσότερες επιτυχίες στην κωπηλασία. Εσείς να περιμένετε περισσότερες επιτυχίες», είπε η Άννα Ιωάννου, λίγο μετά που κατέκτησε το πρώτο Μεσογειακό μετάλλιο της Κύπρου στο άθλημα της κωπηλασίας.

Την προσπάθεια της Ιωάννου στα Άδανα (περίπου μια ώρα δρόμο από τη Μερσίνα) παρακολούθησε όλη η ηγεσία της ΚΟΕ, ενώ το ταξίδι έκανε και το συνεργείο του ΡΙΚ, το οποίο κάλυψε τον αγώνα. Παρών ήταν και ο πατέρας της Άννας, ο οποίος ταξίδεψε στην Τουρκία για να δει την κόρη του να ανεβαίνει στο βάθρο.

Όσον αφορά στον αγώνα, από νωρίς ξεχώρισαν οι Νικολαΐδου, Μιλάνι και Ιωάννου, με το χρώμα του μεταλλίου να ήταν υπό διεκδίκηση. Τελικά μετά από ένα σκληρό αγώνα, η Ιωάννου πέρασε την γραμμή ελάχιστα μετά την Μιλάνι, για να πάρει το χάλκινο.

- Νωρίτερα, οι Όμηρος Αντωνίου και Αριστοτέλης Ιωάννου έκαναν χρόνο 6:47.00 στον τελικό κατάταξης του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών και κατετάγησαν στην 7η συνολικά θέση από οκτώ συμμετοχές.
Πηγή: sigmalive.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Bravo ANNA!! Gia akoma mia fora mas ekanes perifanous sinexise etsi