Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Επεσε σε κώμα ο ο πρωταθλητής του κάνοε καγιάκ, Ανδρέας Κιλιγκαρίδης

Αγωνία για τον 37χρονο πρωταθλητή

Στην Πολωνία ταξίδεψε εσπευσμένως η οικογένειά του, με τη συνδρομή της ομοσπονδίας κανόε-καγιάκ

Σε νοσοκομείο της πολωνικής πόλης Μπίτκοζ νοσηλεύεται ο βετεράνος πρωταθλητής του κανόε-καγιάκ, Ανδρέας Κιλιγκαρίδης, ο οποίος εμφάνισε συσσώρευση υγρών στον εγκέφαλο και βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση. «Φοβούμαστε ότι ο Ανδρέας έχει προσβληθεί από λευχαιμία», δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Αντώνης Νικολόπουλος.

Επίσημη διάγνωση από τους γιατρούς που εξέτασαν τον Πόντιο πρωταθλητή δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, αλλά οι πρώτες ενδείξεις αφορούν σε πρόβλημα του αίματος. "Οι πληροφορίες είναι κάπως συγκεχυμένες", τόνισε ο κ.Νικολόπουλος, που ενημερώνεται από τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής, στην Πολωνία. "Αρχικά οι φόβοι μας ήταν για πρόβλημα στον θώρακα, αλλά γύρω στα μεσάνυχτα της Τρίτης ενημερωθήκαμε ότι το πρόβλημα προέρχεται από τον εγκέφαλο, όπου έχουν συσσωρευτεί υγρά. Την προηγούμενη εβδομάδα ανέβασε κάτι σαν δέκατα, πήγε στους γιατρούς του, και του είπαν πως ήταν μια ίωση. Ο Ανδρέας ταξίδεψε ήρεμος στην Πολωνία, αλλά το μεσημέρι της Τρίτης έπεσε σε κώμα. Έχουμε συγκλονιστεί από την είδηση, ελπίζουμε πως ο Ανδρέας θα καταφέρει να βγει από αυτή τη δύσκολη θέση. Ήδη η πρεσβεία μας στη Βαρσοβία έχει κινητοποιηθεί, εμείς έχουμε στείλει φροντίσει η οικογένειά του να μεταβεί εκεί. Ήταν κεραυνός εν αιθρία".
Ο Κιλιγκαρίδης, που γεννήθηκε από Πόντιους της Ρωσίας το 1976, είναι μόνιμα εγκατεστημένος στη χώρα μας από τα 16 του χρόνια, κι έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες (2000, 2004, 2008).
Πηγή: www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: