Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Επτά νέοι αθλητές του Ν.Ο.Ι. διεκδικούν «εισιτήριο» για το Παγκ. Πρωτάθλημα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επτά νέοι αθλητές του Ν.Ο.Ι. διεκδικούν «εισιτήριο» για το Παγκ. Πρωτάθλημα
Θα προπονηθούν στην Καστοριά με την Εθνική Ομάδα

Μια καινούρια «φουρνιά» πρωταθλητών εκκολάπτεται αυτή την περίοδο στο Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων. Πρόκειται για νεαρούς αθλητές και αθλήτριες που ξεχώρισαν στο πρόσφατο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και σύντομα θα κληθούν να πρωταγωνιστήσουν και στους Ευρωπαϊκούς και διεθνείς στίβους της Κωπηλασίας, γράφοντας νέες σελίδες στη λαμπρή αθλητική ιστορία του Ν.Ο.Ι.. 

Την ερχόμενη Παρασκευή λοιπόν επτά επίλεκτοι νέοι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου θα αναχωρήσουν για την Καστοριά, όπου κλήθηκαν να λάβουν μέρος σε προπονητικό κοινόβιο της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας, στις κατηγορίες Εφήβων – Νεανίδων, το οποίο θα ολοκληρωθεί την 1η Ιουλίου. Πρόκειται για τους Στέφανο Ντούσκο, Γιάννη Ζήση, Μιχάλη Παπατσίμπα, Κατερίνα Ζέρβα, Ξανθή Κολτσίδα, Χρύσα Πάνου και Βασιλική Ζυγούρα.
 Μετά το τέλος του κοινοβίου οι νεαροί Γιαννιώτες κωπηλάτες θα περάσουν μαζί με τους υπόλοιπους 22 αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα που θα συμμετάσχουν στις προπονήσεις της Εθνικής, ειδικές δοκιμασίες χρονομέτρησης, μέσω των οποίων θα επιλεγούν εκείνοι που θα στελεχώσουν τελικά την ομάδα η οποία θα λάβει μέρος στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας των νεαρών κατηγοριών. Θεωρείται βέβαιο ότι κάποιοι απ’ τους επίλεκτους αθλητές του Ν.Ο.Ι. θα πάρουν το «εισιτήριο» για την παγκόσμια αυτή διοργάνωση, όπως εξάλλου παραδοσιακά γίνεται κάθε χρόνο, αφού ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων διαθέτει στις τάξεις του ορισμένους απ’ τους καλύτερους κωπηλάτες πανελλαδικώς!

***
Λ. Διαμάντη και Κ. Μαγκλάρας
σε κοινόβιο στην Καστοριά

Στην Καστοριά πάντως προπονούνται ήδη αυτές τις ημέρες με την Εθνική Ομάδα Κωπηλασίας άλλοι δύο επίλεκτοι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, της κατηγορίας Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών. Πρόκειται για την πρωταθλήτρια Ελένη Διαμάντη και για τον πολύ καλό αθλητή Κων/νο Μαγκλάρα. Στο κοινόβιο της Εθνικής μετέχουν μέχρι τώρα έντεκα επίλεκτοι αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα. Η Διαμάντη, εξάλλου, θα συμμετάσχει στην εξαμελή ομάδα της χώρας μας η οποία θα λάβει μέρος στους φετινούς Μεσογειακούς Αγώνες, που θα διεξαχθούν από τις 24 Ιουνίου μέχρι τις 3 Ιουλίου στην Μερσίνη της Τουρκίας.

Από το Γραφείο Τύπου
του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων



Δεν υπάρχουν σχόλια: