Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Σχεδόν σίγουρη η ανανέωση της συνεργασίας του Tonks με την Εθνική ομάδα της Νέας Ζηλανδίας


Rowing New Zealand Coach Dick Tonks. Photo / Wayne Drought

Υπογραφές δεν έχουν μπει ακόμη, αλλά η Ομοσπονδία κωπηλασίας της Νέας Ζηλανδίας είναι σίγουρη ότι τα σχέδιά της για ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία στους Ολυμπιακούς του Ρίο το 2016 θα επιβλέπονται από τον κ. Dick Tonks.

Ο επιτυχημένος προπονητής, ο οποίος πρόσφατα ανακηρύχθηκε από τη FISA προπονητής της χρονιάς για τρίτη φορά, αναμένεται να ανανεώσει τη συνεργασία του με την Ομοσπονδία εκ νέου, εντός των προσεχών ημερών. Ο Tonks, φέτος στο Λονδίνο οδήγησε τη Νέα Ζηλανδία στην πιο επιτυχημένη Ολυμπιακή παρουσία της, με τρία χρυσά και δύο χάλκινα μετάλλια. Έτσι η RNZ δεν θέλει να τον χάσει.

"Έχουμε ήδη ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με τον Dick από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου," είπε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της RNZ, Simon Peterson . "Οι συνομιλίες πηγαίνουν εξαιρετικά καλά, οι ενδείξεις είναι πολύ θετικές και το μόνο που απομένει είναι να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες."

Ο Tonks ήταν σε άδεια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά την 1η Νοεμβρίου ήταν πίσω στη λίμνη Καραπίρο για προπόνηση, κάτι που πρέπει να ληφθεί ως θετική ένδειξη. Ο Tonks, από το 2000 και μετά βοήθησε στην κατάκτηση του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου τους σκιφίστες Rob Waddell και Mahe Drysdale, τις δίδυμες Caroline και Georgina Evers-Swindell (δύο φορές), και τους Eric Murray και Hamish Bond. Οι άμεσες και απλές οδηγίες του έχουν δώσει το κάτι παραπάνω στους κωπηλάτες αυτούς.

Τα οφέλη των Ολυμπιακών επιτυχιών ήταν σημαντικά.
Τον επόμενο μήνα θα ανακοινωθεί το ύψος της κρατικής χρηματοδότησης που θα διατεθεί για τον επόμενο τετραετή Ολυμπιακό κύκλο. Η Κωπηλασία, κατά τη διάρκεια της τετραετούς περιόδου που τελείωσε έλαβε 19,2 εκατομμύρια δολάρια, μετά από ένα χρυσό και δύο χάλκινα μετάλλια συγκομιδή στο Πεκίνο το 2008. Άραγε, με τι ποσό πρέπει να εξαργυρωθεί η φετινή επιτυχία;
Πηγή: www.nzherald.co.nz

Δεν υπάρχουν σχόλια: