Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Πρωτόγνωρη χρηματοδότηση της Καναδικής Ολυμπιακής Επιτροπής στον αθλητισμό υψηλών επιδόσεων

Will CrothersΜΟΝΤΡΕΑΛ - Η Καναδική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε μια άνευ προηγουμένου ύψους χρηματοδότηση, κοντά στα $ 100 εκατομμύρια δολάρια, για να βοηθήσει τον αθλητισμό υψηλών επιδόσεων, προγράμματα ανάπτυξης, καθώς και ένα ειδικό κονδύλι για την ομάδα που θα πάρει μέρος στους Παναμερικανικούς Αγώνες του 2015 στο Τορόντο. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Καναδικής Ολυμπιακής Επιτροπής υποστήριξε ομόφωνα το τετραετές στρατηγικό σχέδιο, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής του το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Μόντρεαλ. Η χρηματοδότηση θα είναι μέρος του σχεδιασμού υψηλής απόδοσης για τους αθλητές, προπονητές και Εθνικές Αθλητικές Ομοσπονδίες (NSF), για τα επόμενα τέσσερα χρόνια (2013-2016). Η υποστήριξη αυτή περιλαμβάνει την άμεση χρηματοδότηση από την Καναδική Ολυμπιακή Επιτροπή και το Καναδικό Ολυμπιακό Ίδρυμα. 

«Οι αθλητές και προπονητές βρίσκονται στο επίκεντρο όλων όσων κάνουμε. Με αυτή τη νέα χρηματοδότηση, ενισχύουμε τον αθλητισμό μας για το σήμερα και το αύριο», δήλωσε ο Marcel Aubut, Πρόεδρος της Καναδικής Ολυμπιακής Επιτροπής. «Με την απίστευτη υποστήριξη των εταίρων μας του ιδιωτικού τομέα, καταφέρνουμε να επαναπροσδιορίσουμε την πορεία του αθλητισμού σε αυτή τη χώρα. Μαζί ξεκινάμε να γράψουμε το επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας της Καναδικής Ολυμπιακής Ομάδας». 

Η Καναδική Ολυμπιακή Επιτροπή χρηματοδοτείται σχεδόν αποκλειστικά από τον ιδιωτικό τομέα, μια απόδειξη για την αξία του αθλητισμού στον Καναδά. Οι εταιρείες αναγνωρίζοντας αυτήν την αξία, έχουν επενδύσει σε αθλητές της χώρας, σε συνεργασία με την Ολυμπιακή Επιτροπή. 

«Πρόκειται για μια ιστορική ανακοίνωση η οποία θα έχει μια πραγματική, μακροχρόνια, θετική επίδραση στην εθνικές αθλητικές ομοσπονδίες του Καναδά», δήλωσε ο Reid Morrison, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγωνιστικού Έλκηθρου. «Κάθε κομμάτι υποστήριξης είναι πολύ ζωτικής σημασίας στο να παρέχει στους αθλητές μας τους πόρους που χρειάζονται για να επιτύχουν τους Ολυμπιακούς στόχους τους». 

«Σπουδαία είδηση ​​για τους Καναδούς αθλητές», δήλωσε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πατινάζ Ταχύτητας, Marie-Claire Rouleau. «Οι παγκόσμιας κλάσης αθλητές μας μπορούν να προετοιμαστούν απ’ αυτή τη σεζόν και πέρα, γνωρίζοντας ότι η Καναδική Ολυμπιακή Επιτροπή θα στηρίξει τη σκληρή δουλειά τους»

«Οι εθνικές αθλητικές ομοσπονδίες των Ολυμπιακών και μη αθλημάτων θα επωφεληθούν πάρα πολύ από αυτήν την άνευ προηγουμένου χρηματοδότηση», δήλωσε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καράτε, Rebecca Khoury. «Οι αθλητές θα είναι οι πραγματικοί κερδισμένοι απ’ αυτό το είδος των επενδύσεων στην εκπαίδευση και την προετοιμασία τους για τους Ολυμπιακούς και τους Παναμερικανικούς Αγώνες». 

Πηγή: olympic.ca/news

Δεν υπάρχουν σχόλια: