Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Δεκάδες αθλητές του Ν.Ο.Ι. διεκδικούν θέση στην Εθνική Ομάδα Κωπηλασίας. Εργομετρικά τεστ διεξήγαγε η ΕΚΟΦΝΣ υπό την επίβλεψη του Τόλη Παλαιοπάνου

Ένας περίπου μήνας πέρασε απ’ όταν ολοκληρώθηκε η φετινή αγωνιστική χρονιά για την Ελληνική Κωπηλασία και η Πανελλήνια Ομοσπονδία (ΕΚΟΦΝΣ) ξεκίνησε ήδη τις προετοιμασίες ενόψει της επόμενης. Αυτή την περίοδο διενεργούνται σ’ όλη την Ελλάδα τα πρώτα φετινά εργομετρικά τεστ, μέσω των οποίων επιλέγονται από την Ομοσπονδία οι αθλητές που θα στελεχώσουν την Εθνική Ομάδα, στις κατηγορίες Ανδρών – Γυναικών, ιδιαίτερα όμως σ’ εκείνες των Εφήβων – Νεανίδων και των Παίδων – Κορασίδων.

Αντίστοιχα τεστ διενεργήθηκαν το περασμένο τετραήμερο και στο Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων, ένα σωματείο που παραδοσιακά προσφέρει στην Εθνική Ομάδα τον μεγαλύτερο αριθμό αθλητών από κάθε άλλο όμιλο στην Ελλάδα. Σ’ αυτές μετρήθηκαν οι επιδόσεις δεκάδων κωπηλατών του Ν.Ο.Ι. όλων των ηλικιακών κατηγοριών. Επιβλέπων στα τεστ ήταν ο Γιαννιώτης ομοσπονδιακός τεχνικός Τόλης Παλαιοπάνος, ο οποίος είναι υπεύθυνος της Ομοσπονδίας για ολόκληρη την Βορειοδυτική Ελλάδα και την Κέρκυρα.

«Ενάμιση μήνα αφότου τελείωσε η αγωνιστική χρονιά του τελευταίου Ολυμπιακού κύκλου, για την Ομοσπονδία Κωπηλασίας ανοίγει η επόμενη τετραετία, με το βλέμμα στραμμένο πλέον στην Ολυμπιάδα του Ρίο. Ξεκινάμε λοιπόν με τις εργομετρικές δοκιμασίες, που είναι οι πρώτες της νέας χρονιάς, για να στελεχώσουμε σε όλες τις κατηγορίες της την Εθνική μας Ομάδα», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Παλαιοπάνος.

Όσον αφορά το Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων, ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός σημείωσε πως το ιστορικό σωματείο της πόλης μας συμμετέχει στις δοκιμασίες με πληθώρα αθλητών, τους περισσότερους από κάθε άλλο όμιλο, με στόχο την ένταξή τους στην Εθνική Ομάδα, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε τους σωματειακούς προπονητές και ιδιαίτερα τον επικεφαλής κ. Θύμιο Βλάχο για την αμέριστη στήριξη που προσφέρουν στο έργο της ΕΚΟΦΝΣ.

Ο κ. Παλαιοπάνος έκανε ιδιαίτερη μνεία στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Ι. που είναι μακράν οι καλύτερες της χώρας μας, στις οποίες, όπως είπε, συχνά προπονούνται αθλητές και της Εθνικής Ομάδας, όχι μόνο Γιαννιώτες αλλά και άλλων περιοχών, πάντα φυσικά υπό την εποπτεία του.

ΠΗΓΗ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: