Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Νέα πνοή; στην Ομοσπονδία Κάνοε-Καγιάκ

Από ομάδα υποψηφίων στις επικείμενες εκλογές στην Ομοσπονδία Κάνοε-Καγιάκ, πήραμε και δημοσιεύουμε αυτούσια την παρακάτω επιστολή*.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΝΟΕ-ΚΑΓΙΑΚ

Αγαπητοί φίλοι,
θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε τα ευχάριστα νέα. Σε εσάς που αγαπάτε πραγματικά το κάνοε-καγιάκ, που σας ενδιαφέρει και ασχολείστε μ’ αυτό ειδικότερα ή και γενικότερα. Εσάς τους υγιείς αθλητές, γονείς, φίλους, παράγοντες που δεν φοράτε γυαλιά συγκεκριμένου τύπου (παράταξης, κόμματος) ή χρώματος (σωματείου, ομάδας), στους ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ και όχι στους οπαδούς.

Μια μεγάλη παρέα φίλων αποφάσισε να αλλάξει τον αέρα στα διοικητικά της ομοσπονδίας. Είναι μια κίνηση σε μια προσπάθεια να ξαναγυρίσουμε στους υγιείς οικονομικούς ρυθμούς, σε μια ανάπτυξη που έλειψε τα τελευταία τρία χρόνια (δεν χρειάζονται πομπώδη πριμ για να λειτουργήσει η ανάπτυξη, αλλά στοχευόμενος σχεδιασμός), στις αξιοκρατικές επιλογές και συμμετοχές αθλητών στις Εθνικές Ομάδες, στην συνεργασία, στο σεβασμό και σε πολλά άλλα που έλειψαν από το χώρο του κάνοε-καγιάκ τα τελευταία τρία χρόνια και κυρίως στην εμπιστοσύνη που άρχισε να μας εγκαταλείπει επικίνδυνα. Να βρούμε τους ρυθμούς της συνεργασίας, της συναδέλφωσης, της άμιλλας, του υγιούς ανταγωνισμού που τόσο έλειψαν από το χώρο τα τελευταία χρόνια.

Δεν ζητάμε το μεγαλείο μιας πολυθρόνας – θρόνου, της θέσης σε μια Εκτελεστική, της καρέκλας στην Επιτροπή, της θέσης στο συμβούλιο. Θέλουμε να ανατρέψουμε την καθημερινότητα, τα εσκεμμένα, το κακό παρελθόν. Θέλουμε να αλλάξουμε τον αέρα στις σχέσεις ομοσπονδίας – σωματείου, σωματείων – ομοσπονδιακών προπονητών, αθλητών – Εθνικών Ομάδων. Να επαναφέρουμε την εμπιστοσύνη, γιατί η … διαφάνεια είναι κενό γράμμα όταν δεν μπορείς να τη δεις.

Από εσάς ζητάμε βοήθεια και συμπαράσταση και την ευκαιρία να παλέψουμε το παλιό, το άρρωστο, το κρυφό, το σωματειακό παρελθόν της διοίκησης. Δώστε μας τη ψήφο σας και μαζί την ευκαιρία, τουλάχιστον να προσπαθήσουμε. Μας ξέρετε. Είμαστε παρόντες πολλά χρόνια και σας κοιτάζουμε στα μάτια. Δεν έχουμε την αρρώστια της καρέκλας. Αν δεν τα καταφέρουμε, υποσχόμαστε ότι μόνοι μας θα αποχωρήσουμε. Όχι σας αυτούς που τα τρία τελευταία χρόνια μας ξεγελούν με κροκοδείλια δάκρια, με υποσχέσεις, με θα…θα…θα και πολλές φορές με κοροϊδίες και ουσιαστικά είναι ηθικοί αυτουργοί στη σημερινή κατάσταση της ομοσπονδίας, γιατί μοναδικός στόχος τους είναι ο θρόνος, ή καρέκλα, η θέση.

Θα βρεθούμε, θα μιλήσουμε. Σκεφτείτε και κατασταλάξτε. ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΩΡΑ.

* Τα στοιχεία του αποστολέα είναι στη διάθεση του Μπλογκ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: