Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Ε.Π.Κ. 2012: Τρεις προκρίσεις με πρωτιές στην πρεμιέρα



Τρία πληρώματα, από τα πέντε που παίρνουν μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας 2012, τερμάτισαν στην πρώτη θέση των προκριματικών και πέρασαν απευθείας, στον τελικό τα δύο (διπλό ελ.β. γυναικών και τετράκωπος) και στον ημιτελικό το διπλό ελ.β. ανδρών. Τα άλλα δύο, διπλό γυναικών και δίκωπος ανδρών, θα έχουν μια ακόμη ευκαιρία στον αυριανό επαναληπτικό.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα με τη σειρά που έγιναν:
Πρώτη αγωνίστηκε η δίκωπος, με τους Κων/νο Χρηστομάνο και Απόστολο Λαμπρίδη, η οποία τερμάτισε στην 4η θέση της 1ης προκριματικής σειράς, με χρόνο 6:46.36, πίσω από τα πληρώματα της Ολλανδίας, Σερβίας και Ιταλίας. Η Ολλανδία πέρασε απευθείας στον τελικό.

Στη συνέχεια, το διπλό σκιφ γυναικών με τις Κατερίνα Νικολαΐδου και Ελένη Διαμάντη, αγωνίστηκε στην 1η προκριματική σειρά και τερμάτισε στην 5η θέση με χρόνο 7:31.32. Και τα κορίτσια θα συνεχίσουν με τον αυριανό επαναληπτικό. Στον τελικό πέρασαν τα πληρώματα της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Η τετράκωπος ήταν το επόμενο πλήρωμα που αγωνίστηκε και οι Γιάννης Χρήστου, Γιώργος Τζιάλλας Νίκος και Απόστολος Γκουντούλας, παρά το γεγονός ότι μέχρι τα 1500μ ήταν δεύτεροι πίσω από τους Ρουμάνους, το φινάλε τους βρήκε νικητές με χρόνο 5:57.17, με περισσότερα από δύο δευτερόλεπτα διαφορά (6:00.60 οι Ρουμάνοι). Η ελληνική τετράκωπος ήταν η μόνη που πέρασε απευθείας στον τελικό.

Παρά το ότι η Αλεξάνδρα Τσιάβου με την Χριστίνα Γιαζιτζίδου ήταν δεύτερες στο 1ο πεντακοσάρι, στο τέλος πέτυχαν μια άνετη νίκη με χρόνο 7:04.51, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Πολωνία (7:09.25). Αυτά τα δύο πληρώματα πέρασαν απευθείας στον τελικό.

Τελευταίο αγωνίστηκε το διπλό ελ.β. των ανδρών, με τους Παναγιώτη Μαγδανή και Σπύρο Γιάνναρο, σε μια πολύ συναρπαστική κούρσα, τουλάχιστον για τους τρεις πρώτους. Οι Έλληνες ήταν δεύτεροι στα πρώτα πεντακόσια μέτρα πίσω από τους Βρετανούς, με τους Πολωνούς να ακολουθούν τρίτοι. Στη συνέχεια και για τα επόμενα δύο πεντακοσάρια, η σειρά ήταν Ελλάδα 1η, Μ. Βρετανία 2η και Πολωνία 3η, με τις διαφορές μεταξύ τους να είναι γύρω στο δευτερόλεπτο. Τελικά η Πολωνία ήταν αυτή που ακολούθησε το Ελληνικό διπλό στον ημιτελικό, ενώ οι Βρετανοί θα τρέξουν επαναληπτικό. Οι χρόνοι τους ήταν, Ελλάδα 6:23.70, Πολωνία 6:24.20, Βρετανία 6:24.51, ενώ το τέταρτο σκάφος της Δανίας έκανε χρόνο 6:41.92.

Δεν υπάρχουν σχόλια: