Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Ο Ολυμπιονίκης Dncan Free αποσύρθηκε από την κωπηλασία

Duncan Free 
Ο Ολυμπιονίκης Dncan Free αποσύρθηκε από την κωπηλασία, λόγω των συνεχιζόμενων προβλημάτων φυσικής κατάστασης που προέκυψαν μετά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα το περασμένο έτος.

Ο Free, ο οποίος μαζί με τον Drew Ginn πέτυχαν με μια επική νίκη να κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο στη δίκωπο των ανδρών στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου το 2008, υπέκυψε σε ένα επίμονο πρόβλημα του χόνδρου των πλευρών.

Είχε προσπαθήσει για την πρόκριση στους Αγώνες του Λονδίνου ακολουθώντας την Ολυμπιακή ομάδα της Αυστραλίας στην Ευρώπη.

Η συμμετοχή του Free φαινόταν σίγουρη στο Λονδίνο, μέχρι τη στιγμή που κτυπήθηκε από ένα αυτοκίνητο ενώ έκανε ποδήλατο στην Gold Coast πέρυσι το Μάιο.

Υπέστη κάταγμα δεξιού μηρού στο ατύχημα, αλλά μακροπρόθεσμα, οι επιπλοκές του προκάλεσαν και κατάγματα κόπωσης στα πλευρά του.

«Η απόφαση ήταν σκληρή και είμαι εξαιρετικά απογοητευμένος», δήλωσε ο 39χρονος από το Ευρωπαϊκό Προπονητικό Κέντρο του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Αθλητισμού, στο Βαρέζε της Ιταλίας.

«Είμαι πολύ περήφανος που ήμουν σε θέση να επιστρέψω μετά το ατύχημα και να πάρω μέρος στις δοκιμασίες για την Ολυμπιακή ομάδα, καθώς πριν από 12 μήνες δεν ήμουν σίγουρος αν θα ήμουν σε θέση να κωπηλατήσω και πάλι.

"Έκανα μεγάλη προσπάθεια και επέμεινα όσο περισσότερο μπορούσα, αλλά το σώμα δεν μπορούσε να συμβαδίσει και δεν έμενε πολύς χρόνος."

Ο Διευθυντής υψηλής απόδοσης της Αυστραλιανής κωπηλασίας Andrew Matheson είπε ότι ο Free ήταν ένας από τους καλύτερους κωπηλάτες του κόσμου της γενιάς του.

"Τις τελευταίες δύο δεκαετίες ο Duncan καθιερώθηκε ως ένας από τους πιο επιτυχημένους κωπηλάτες της Αυστραλίας και του κόσμου", δήλωσε ο Matheson.

«Η ικανότητά του Duncan προσωποποιήθηκε από το γεγονός ότι δεν ήταν μόνο ο κορυφαίος κωπηλάτης στην Αυστραλία για πάνω από μια δεκαετία, αλλά όταν στη συνέχεια έκανε την αλλαγή από τα διπλά στα μονά κουπιά, κέρδισε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο.

"Το ατύχημα του περασμένου έτους ήταν δύσκολο να ξεπεραστεί, αλλά η αποφασιστικότητα του χαρακτήρα του ήταν απίστευτη και απεικονίζει τι είδους άνθρωπος είναι».

"Έχει ακόμα ένα σημαντικό ρόλο να παίξει στην αυστραλιανή κωπηλασία και θα είναι σε θέση να περάσει στους νέους τη μεγάλη του γνώση."

Ο Free, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του για την αυστραλιανή Ομάδα Κωπηλασίας το 1994 ως μέλος του τετραπλού σκιφ των ανδρών, αγωνίστηκε σε 10 παγκόσμια πρωταθλήματα και κατέκτησε δύο χρυσά και δύο χάλκινα μετάλλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: