Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Αιφνίδιος θάνατος Σέρβου κωπηλάτη την ώρα της προπόνησης

Nemanja Nesic 1988 – 2012

Nemanja Nesic 2



Ο Nemanja Nesic, μέλος της εθνικής ομάδας κωπηλασίας της Σερβίας, πέθανε ξαφνικά χθες το πρωί (6 Ιουνίου 2012) κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Ο Nesic, 24 ετών και μέλος της Λέσχης κωπηλασίας Smederevo, προπονούταν στο διπλό σκιφ των ανδρών ελαφρών βαρών στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο κωπηλασίας στο Μόναχο ΙΙΙ, όταν ξαφνικά κατέρρευσε.

Ήταν μέλος της ομάδας κωπηλασίας της Σερβίας επί οκτώ χρόνια, κατέκτησε δύο χάλκινα μετάλλια στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2009 και του 2011 στην τετράκωπο ελ. βαρών των ανδρών και αντιπροσώπευσε τη Σερβία στην ίδια κατηγορία σκαφών, στην τελευταία ρεγκάτα Ολυμπιακών προκρίσεων πριν από δύο εβδομάδες στη Λουκέρνη. Ο Nesic έκανε το διεθνές ντεμπούτο του το 2005 και έχει εκπροσωπήσει τη χώρα του στο κατώτερο, κάτω από -23 και ανώτερο επίπεδο.

Σαν ελίτ αθλητής της Σερβίας, ο οποίος προπονούταν με την υποστήριξη του Τμήματος Αθλητισμού της Δημοκρατίας της Σερβίας, ο Nesic υποβλήθηκε σε τακτικές εξετάσεις στο Ινστιτούτο Αθλητισμού και δεν υπήρχαν ενδείξεις για ελλοχεύοντα προβλήματα υγείας.

Ο Nebojsa Jevremovic, Γενικός Γραμματέας της Σερβικής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας, δήλωσε: "ο αιφνίδιος θάνατος του Nemanja Nesic είναι μια φοβερή απώλεια για την οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους του κωπηλάτες, καθώς και για την κωπηλασία της Σερβίας επειδή επρόκειτο για αθλητή εξαιρετικών δυνατοτήτων".
Πηγή: www.worldrowing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: