Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Θα πλεύσει στον Παγασητικό η «Αργώ»

Για τις ανάγκες ιστορικού ντοκιμαντέρ και την παγκόσμια προβολή

Η διοίκηση του συλλόγου «ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ 2008» στα πλαίσια των προσπαθειών για την ανάδειξη του εγχειρήματος του ταξιδιού του 2008 αλλά και την προοπτική αξιοποίησης της Αργούς προτίθεται να δραστηριοποιηθεί ώστε ο σύλλογος να συμβάλλει μεταξύ άλλων, στην άμεση αποπεράτωση των εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης που προγραμματίζονται σε συνεργασία με το δήμο Βόλου το επόμενο 15μερο.

Για το σκοπό αυτό χρειάζονται 2-3 εθελοντές κωπηλάτες καθημερινά για μερικές ώρες από οι οποίοι μαζί με τον υπεύθυνο για θέματα συντήρησης Μουτσινά Δημήτρη (τηλ. επικοινωνίας: 6983505546) θα βοηθήσουν ώστε το σκάφος να είναι και πάλι αξιόπλοο με τις καλύτερες προοπτικές πλεύσης.
Παράλληλα, θα γίνει συγκέντρωση ικανού αριθμού πληρώματος ώστε να ξαναπλεύσει η Αργώ εντός και εκτός Παγασητικού, προκειμένου να υποστηριχθεί η πρωτοβουλία του Δήμου Βόλου που αφορά τη συνεργασία με διεθνή τηλεοπτικό σταθμό (ΒΒC) με στόχο την κινηματογράφηση του πλοίου και την παραγωγή ντοκιμαντέρ ιστορικού περιεχομένου στο χρονικό διάστημα 8-11 Ιουνίου.

Η παγκόσμια προβολή του πλοίου – σύμβολο – είναι καθοριστικής σημασίας για τον τόπο μας ιδιαίτερα τούτες τις κρίσιμες ώρες.

Για το σκοπό αυτό προγραμματίζονται προπονητικές πλεύσεις στις 26 και 27 Μαΐου καθώς και στις 2 και 3 Ιουνίου 2012.
Καλούνται όσα μέλη προτίθενται να συμμετέχουν να ενημερώσουν το πρόεδρο του συλλόγου κ. Κεχαΐδη Κώστα και για την προθυμία και την ημερομηνία συμμετοχής στις προπονήσεις. Παράλληλα γίνεται πρόσκληση και εύρεση νέων μελών που να διακατέχονται από πραγματικό ενδιαφέρον και αγάπη για την Σύγχρονη Αργώ προκειμένου το πλήρωμα να ανανεωθεί αλλά και να διασφαλιστεί τόσο το μέλλον του συλλόγου όσο και το μέλλον του ίδιου του πλοίου.
Πηγή: www.magnesianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: