Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Ανακοινώθηκε η Ολυμπιακή ομάδα της Νέας Ζηλανδίας

Ανακοινώθηκαν οι 39 αθλητές συνολικά, οι οποίοι θα στελεχώσουν τα έντεκα σκάφη που έχουν ήδη προκριθεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, καθώς και τα δύο – οκτάκωπος και ελαφριά τετράκωπος ανδρών- που θα επιδιώξουν να πάρουν την πρόκριση στην Λουκέρνη της Ελβετίας στις 20 Μαΐου. Είναι η μεγαλύτερη Ολυμπιακή ομάδα στην ιστορία της Νέας Ζηλανδίας. Οι επιβεβαιωμένοι αθλητές είναι 26, που και πάλι είναι οι περισσότεροι στην ιστορία της κωπηλασίας.


Επικεφαλής είναι ο πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκιφ, Mahé Drysdale. Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που μετέχει σε Ολυμπιακούς και έχει κατακτήσει ένα χάλκινο μετάλλιο στο Πεκίνο (αν και ήταν άρρωστος την εβδομάδα των αγώνων).

Έχουν επίσης προκριθεί, οι τρεις φορές παγκόσμιοι πρωταθλητές, Hamish Bond και Eric Murray στη δίκωπο, οι Juliette Haigh, Rebecca Scown και Nathan Cohen, Joseph Sullivan, δύο φορές παγκόσμιοι πρωταθλητές στη δίκωπο γυναικών και διπλό σκιφ ανδρών αντίστοιχα.

Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές του 2009, Storm Uru και Peter Taylor, θα αγωνιστούν στο ελαφρύ διπλό σκιφ, ανεβάζοντας τον αριθμό των εν ενεργεία και πρώην παγκόσμιων πρωταθλητών που περιλαμβάνονται στην Ολυμπιακή ομάδα της Νέας Ζηλανδίας, σε εννιά.

Η Emma Twigg, ασημένια στο παγκόσμιο του 2010 και χάλκινη το 2011, επελέγη στο σκιφ γυναικών, ενώ οι Fi Paterson και Anna Reymer, χάλκινες το 2011, παραμένουν στο διπλό των γυναικών, στη βάρκα που η Νέα Ζηλανδία πήρε το χρυσό στο Πεκίνο με τις δίδυμες αδελφές Evers-Swindell.

Υπάρχει μια αλλαγή στο πλήρωμα του διπλού σκιφ γυναικών ελ. Βαρών που πήρε την πρόκριση για το Λονδίνο. Η Julia Edward αντικατέστησε την Lucy Strack και θα είναι η παρτενέρ της Louise Ayling.

Το γυναικείο τετραπλό παραμένει με τη σύνθεση που είχε όταν κατέλαβε το χάλκινο μετάλλιο το 2011 και είναι οι Eve Macfarlane, Fiona Bourke, Louise Trappitt και Sarah Gray.

Αλλαγές υπάρχουν σε δύο ακόμη προκριμένες βάρκες – τετράκωπος και τετραπλό ανδρών. Η νέα τετράκωπος κοουτσάρεται από τον Dave Thompson και θα έχει τους Sean O’Neill, Chris Harris, Jade Uru και Tyson Williams. Το τετραπλό σκιφ απαρτίζεται από τους Robbie Manson, Matthew Trott, John Storey και τον νεοεισερχόμενο, Michael Arms. Ο Mike Rodger will παραμένει κόουτς σ’ αυτή τη βάρκα.

Όσον αφορά στις δύο βάρκες που θα προσπαθήσουν το Μάιο στη Λουκέρνη να προκριθούν, η ελαφριά τετράκωπος θα έχει πλήρωμα τον τρεις φορές παγκόσμιο στο ελαφρύ σκιφ, Duncan Grant, τον δυο φορές παγκόσμιο στο -23, Graham Oberlin-Brown, και τους ασημένιους James Lassche (2010) και Curtis Rapley (-23, 2011). Κόουτς θα είναι ο David Thompson και πρέπει να πάρουν μια από τις δύο πρώτες θέσεις για να προκριθούν.

Στον προπονητή Ian Wright ανατέθηκε η οκτάκωπος ανδρών που θα προσπαθήσει επίσης για την πρόκριση στη Λουκέρνη. Πλήρωμα θα είναι οι Richard Harrison, Hamish Burson, Tobias Wehr-Candler, Adam Tripp, Ian Seymour, Ben Hammond, Fergus Fauvel, David Eade και πηδαλιούχος ο Ivan Pavich και πρέπει να πάρει την πρώτη θέση για να προκριθεί.

Ο θρυλικός προπονητής Richard Tonks παραμένει κόουτς των Drysdale, Twigg, Bond, Murray και του τετραπλού των γυναικών, με τον John Robinson να αναλαμβάνει το ελαφρύ διπλό γυναικών με τις Haigh και Scown. Ο Calvin Ferguson μένει στα διπλά ελαφρών και βαρέων βαρών των ανδρών και ο Gary Hay στο γυναικείο βαρύ διπλό.

Η γενική Γραμματέας και εκλογεύς, Kereyn Smith, χαρακτήρισε την ομάδα που ανακοινώθηκε πολύ σπουδαία. «Η ομάδα που ανακοινώθηκε περιλαμβάνει εννιά παγκόσμιους πρωταθλητές και αρκετούς νικητές μεταλλίων, καθώς και παγκόσμιους στις κατηγορίες -23 και τζούνιορ».
«Η κωπηλασία είναι ήδη ένα πολύ πετυχημένο Ολυμπιακό άθλημα για τη Νέα Ζηλανδία και η ομάδα που θα πάρει μέρος στο Λονδίνο θα μπει στη Ολυμπιακή ιστορία της κωπηλασίας»
Αναλυτικά η ομάδα

OLYMPIC ROWING TEAM FOR BOATS ALREADY QUALIFIED FOR LONDON 2012

Men’s Single ScullMahé Drysdale
Coach – Richard Tonks
 Women’s Single Scull
Emma Twigg
Coach – Richard Tonks
 Men’s Pair
Eric Murray and Hamish Bond
Coach – Richard Tonks
 Women’s Quadruple ScullEve Macfarlane, Fiona Bourke, Louise Trappitt and Sarah Gray
Coach – Richard Tonks
 Women’s PairJuliette Haigh and Rebecca Scown
Coach – John Robinson
 Women’s Lightweight Double ScullJulia Edward and Louise Ayling
Coach – John Robinson
 Men’s Double ScullNathan Cohen and Joseph Sullivan
Coach – Calvin Ferguson
 Men’s Lightweight Double ScullPeter Taylor and Storm Uru
Coach – Calvin Ferguson
 Women’s Double ScullFi Paterson and Anna Reymer
Coach – Gary Hay
 Men’s Quadruple ScullRobbie Manson, Matthew Trott, Michael Arms and John Storey
Coach – Mike Rodger
 Men’s FourSean O’Neill, Chris Harris, Jade Uru and Tyson Williams
Coach – Dave Thompson

NEW ZEALAND ROWING TEAM FOR BOATS TO RACE AT LAST CHANCE QUALIFYING REGATTA FOR LONDON 2012
 Men’s Lightweight Four
Curtis Rapley, James Lassche, Graham Oberlin-Brown, Duncan Grant
Coach – Dave Thompson
 Men’s Eight
Richard Harrison, Hamish Burson, Tobias Wehr-Candler, Adam Tripp, Ian Seymour, Ben Hammond, Fergus Fauvel, David Eade and cox Ivan Pavich.
Coach – Ian Wright

Δεν υπάρχουν σχόλια: