Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Αυστραλία: Έλαμψαν οι Crow και Pratley στο διπλό σκιφ

(L-R) Kerry Hore, Brooke Pratley, Kim Crow and Sally Kehoe race in the Women's Quadruple Sculls at the 2010 World Rowing Championships in New Zealand. © Hannah Johnston/ Getty Images
(L-R) Kerry Hore, Brooke Pratley, Kim Crow and Sally Kehoe
Οι κορυφαίοι κωπηλάτες της Αυστραλίας απόλαυσαν δυνατές αναμετρήσεις, στο πρωτάθλημα της πολιτείας του New South Wales το Σαββατοκύριακο, με το διπλό σκιφ των γυναικών, με τις Kim Crow (VIC) και Brooke Pratley (ΝΝΟ), να πραγματοποιούν εξαιρετική εμφάνιση στο διεθνές κωπηλατικό κέντρο του Σίδνεϋ.

Οι Crow και Pratley άρπαξαν την ευκαιρία και, με σχεδόν ιδανικές συνθήκες στον Ολυμπιακό στίβο του Σίδνεϋ, κέρδισαν το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 6:50.60, έχοντας δυόμιση μήκη διαφορά από τις Kerry Hore (TAS) και Pippa Savage (QLD). 
 
Το πλήρωμα των Crow και Pratley έδειξε την υπεροχή του στις γυναίκες με την απόδοσή του, την ώρα που οι υπεύθυνοι συνεχίζουν να παρακολουθούν τις επιλογές τους σε αυτή την κατηγορία σκαφών.
Η Crow έχει συνεργαστεί με την Hore στο παρελθόν σε δύο παγκόσμια πρωταθλήματα και κέρδισαν ασημένια μετάλλια πίσω από τη Μεγάλη Βρετανία, ενώ η Pratley είναι πρώην χρυσή παγκόσμια πρωταθλήτρια στη βάρκα αυτή.   
Η κωπηλάτρια από το Crookwell κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο της στο διπλό σκιφ των γυναικών με την Elizabeth Kell (ΝΝΟ), το 2006, κατά ειρωνεία της τύχης στο Eton, εκεί που θα γίνουν οι Αγώνες το 2012. 
 
Ο Διευθυντής της Αυστραλιανής κωπηλασίας υψηλής απόδοσης Andrew Matheson, είπε για τις Pratley και Crow ότι αγωνίστηκαν πολύ καλά.
Brooke και η Kim είναι και οι δύο πολύ ταλαντούχες και ήταν καλό να τις δούμε να αγωνίζονται μαζί κάτω από την πίεση μεγάλου ανταγωνισμού", είπε ο Matheson.
"Και οι δύο έχουν γευτεί μεγάλες διεθνείς επιτυχίες και ήταν σημαντικό ότι δόθηκε η ευκαιρία να δούμε τι θα μπορούσαν να κάνουν μαζί. Ωστόσο, γνωρίζουμε επίσης ότι το ασημένιο μετάλλιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2011 το κέρδισε το πλήρωμα της Kim και Kerry. Αυτή σίγουρα θα είναι μια ωραία, αλλά δύσκολη επιλογή".
"Έχουμε επίσης μια άλλη ενδιαφέρουσα πρόκληση επιλογής, μεταξύ των Kate Hornsey και Sarah Tait που κατέκτησαν χάλκινο μετάλλιο στη δίκωπο στο παγκόσμιο του 2011 και των Phoebe Stanley και Sarah Tait, που ήταν τέταρτες στο παγκόσμιο του 2010. Αυτό ενισχύθηκε με την πολύ καλή απόδοση αυτό το Σαββατοκύριακο της Sarah και της Phoebe στη δίκωπο γυναικών".


Σε άλλα αποτελέσματα σε όλο το Σαββατοκύριακο, ο Joshua Dunkley Smith και Drew Ginn κέρδισαν σε ένα δύσκολο τελικό στη δίκωπο ανδρών με χρόνο 6:36.41, συνεχίζοντας την πορεία τους προς την ανάδειξή τους ως οι κορυφαίοι αθλητές στην κατηγορία τους.

Οι Ginn και Dunkley Smith τερμάτισαν με ένα μήκος διαφορά από τους Nicholas Purnell (NSW) και Matt Ryan, ενώ ο Duncan Free (QLD) και ο Fergus Pragnell (ΝΝΟ), ήταν μόνο 0,11 πίσω από τους δεύτερους, στην τρίτη θέση.

Στο σκιφ η Kim Crow κέρδισε στις γυναίκες μπροστά από τις Kerry Hore και Sally Kehoe (QLD), ενώ στους άνδρες, ο Nicholas Hudson (ΝΝΟ) θριάμβευσε επί των Daniel Noonan (ΝΝΟ) και Chris Morgan (ΑΕ).

Η υποψήφια ομάδα για τους Παραολυμπιακούς είχε επίσης έναν ισχυρό ανταγωνισμό, με αποκορύφωμα την κόντρα μεταξύ του Νεοζηλανδού Danny McBride (Παγκόσμιο χάλκινο μετάλλιο το 2010) και του Αυστραλού Erik Horrie (Παγκόσμιο χάλκινο μετάλλιο το 2011). Ο Erik κατέκτησε τη νίκη με τον παγκοσμίου επιπέδου χρόνο 5:03.82, πάνω από 5 δευτερόλεπτα διαφορά από τον Νεοζηλανδό.

Η επόμενη μεγάλη αγωνιστική για τους υποψήφιους των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών ομάδων, είναι το Αυστραλιανό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας στο Champion Lakes του Perth, 5 - 11 Μαρτίου και μετά η τελική φάση των Εθνικών δοκιμασιών στο Penrith (Μαρ. 23 - Απρ. 1).

Πηγή: london2012.olympics.com.au

Δεν υπάρχουν σχόλια: