Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

«Θύμα» της κακοκαιρίας οι εγκαταστάσεις του Ν.Α.Ο.Κέρκυρας



Επιβάρυνση στο τοίχος της ιστορικής του «έδρας» έφεραν τα ακραία καιρικά φαινόμενα – Ορατή για γυμνού οφθαλμού και από απόσταση, πλέον, η ζημιά – Αυτοψία Σπύρου, στο χώρο, τη Δευτέρα.

Οι… απερίγραπτες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στο νησί, έως την Κυριακή, φρόντισαν να αφήσουν τα σημάδια τους και στις εγκαταστάσεις του ΝΑΟΚ. Για την ακρίβεια, το τοιχίο των ιστορικών του εγκαταστάσεων, στην αρχή της παραλιακής Γαρίτσας.

Όπως έγινε γνωστό, οι «οδηγοί» που είχαν τοποθετηθεί, για να καθορίζουν τη διαφορική καθίζηση, έσπασαν. Με αποτέλεσμα η επιβάρυνση στο τοίχος να είναι πλέον και μακροσκοπικά ορατή. Επ’ αυτού, μάλιστα, σήμερα, Δευτέρα, υπήρχε επίσκεψη στο χώρο του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπύρου Σπύρου, προκειμένου να διαπιστώσει εκ του σύνεγγυς της ζημιά.

Αμέσως μετά, σε δηλώσεις του, ο κ. Σπύρου ανέφερε σχετικά: «Κάνουμε έναν αγώνα δρόμου, για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος των προηγούμενων ετών, ώστε το έργο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Η μελέτη είναι ολοκληρωμένη και έχει εγκριθεί από το ΚΑΣ, καθώς επίσης το ΚΑΣ έχει γνωμοδοτήσει θετικά για την ένταξη της αποκατάστασης του τοιχίου από το ΝΑΟΚ μέχρι τον Ανεμόμυλο στο ΕΣΠΑ στα έργα του τομέα Πολιτισμού. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού περίπου 4,6 εκατομμυρίων ευρώ. Είναι υποχρέωση όλων μας», πρόσθεσε, «να διαφυλάξουμε, να συντηρήσουμε και να αναδείξουμε τα πολιτιστικά μνημεία του τόπου μας, υπερβαίνοντας πολλές φορές τα γραφειοκρατικά εμπόδια που συναντάμε και που λειτουργούν ανασταλτικά στις προσπάθειες για την αποκατάστασή τους. Θεωρώ ότι, σε συνεργασία με τον ΟΛΚΕ και με τη Διαχειριστική Αρχή, θα κατορθώσουμε να εντάξουμε το έργο της αποκατάστασης του τοιχίου και να διασώσουμε αυτό το τμήμα της λιμενικής ζώνης το οποίο προσελκύει τους επισκέπτες και αποτελεί κόσμημα για τους κατοίκους της πόλης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: