Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Η Οξφόρδη προετοιμάζεται για το Boat Race

Oxford prepares for the Boat Race (1/6)
250,000 θεατές παρακολουθούν κάθε χρόνο τον φημισμένο αγώνα κωπηλασίας ανάμεσα στα πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Κέιμπριτζ (Boat Race).
Αυτή η σειρά των βίντεο καλύπτει μια περίοδο έξι μηνών, από τις δοκιμές των νεαρών που προσδοκούν μια θέση στην ομάδα, μέχρι την μεγάλη μέρα του αγώνα. Το πρώτο φιλμ παρουσιάζει τις δοκιμασίες του μήνα Σεπτέμβρη και έχει μια συνέντευξη του πρώην Blue και χρυσού Ολυμπιονίκη Andy Hodge (St Catherine's 2004). Σ' αυτό, καθώς και στα επόμενα βίντεο, συζητούν τις δεσμεύσεις που απαιτούνται, τις δυσκολίες των εξουθενωτικών προπονήσεων σε συνδυασμό με τις ακαδημαϊκές υποχρεώσεις, τον σωματικό πόνο, καθώς επίσης και την ικανοποίηση να είσαι μέλος ενός τέτοιου πληρώματος.
Επιπροσθέτως κάθε βίντεο επενδύεται με μουσική του David Hughes, ενός τριτοετή φοιτητή μουσικής, ο οποίος ειδικεύεται στην σύνθεση.




Oxford prepares for the Boat Race (2/6)
Στο δεύτερο επεισόδιο βλέπουμε πώς τα μέλη του πληρώματος της Οξφόρδης συνδυάζουν τις ακαδημαϊκές τους υποχρεώσεις με τις εξουθενωτικές προπονήσεις και τις θυσίες που κάνουν σε σχέση με την κοινωνική ζωή τους.


Oxford Prepares For The Boat Race (3/6)
Στο τρίτο βίντεο η προσοχή στρέφεται στον πηδαλιούχο, που μπορεί να είναι μικρός στο μέγεθος αλλά είναι πολύ σημαντικός για τους κωπηλάτες και για την κατάκτηση της νίκης.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: