Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Ο Ν.Ο.Ι. έκοψε πίτα και γιόρτασε μια χρονιά μεγάλων επιτυχιών

Μια σπουδαία χρονιά ήταν η περσινή για το Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων. Αναδείχθηκε και πάλι Πρωταθλητής και Πολυνίκης Ελλάδος, ενώ οι αθλητές του κατέκτησαν μεγάλες Ευρωπαϊκές και διεθνείς διακρίσεις. Φέτος η συνέχεια αναμένεται το ίδιο επιτυχημένη και το αποκορύφωμα θα είναι φυσικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου, στους οποίους μετάλλιο θα διεκδικήσουν και οι Γιαννιώτες πρωταθλητές Γιάννης Τσίλης και Γιώργος Τζιάλλας!
Όλα τα παραπάνω αποτέλεσαν αφορμή για την μεγάλη γιορτή που πραγματοποίησε ο Ναυτικός Όμιλος το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στον «Όμιλο», το ομώνυμο εστιατόριο της Λιμνοπούλας. Παρόντες αθλητές, οι γονείς τους, οι προπονητές, εκπρόσωποι φορέων και τα μέλη της Διοίκησης του Ν.Ο.Ι.
Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Ομίλου κ. Σωτήρης Στάμος, ο οποίος, αφού ευχήθηκε για τη νέα χρονιά, αναφέρθηκε στους βραβευθέντες. Δηλαδή τους αθλητές του Ν.Ο.Ι. που κατέκτησαν πέρυσι πρώτες επιτυχίες ως μέλη της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας και διακρίθηκαν σε διεθνείς αγώνες, τους προπονητές του Ομίλου κ.κ. Ευθύμιο Βλάχο, Δημήτρη Δερέκα και Ευγενία Μουτσίκα, τον Γιαννιώτη ομοσπονδιακό τεχνικό Απόστολο Παλαιοπάνο, αλλά και τον επίσημο τιμώμενο της εκδήλωσης, τον έγκυρο αθλητικογράφο της πόλης μας κ. Βαγγέλη Λέκκο, που βραβεύθηκε για την μακροχρόνια συμβολή του στην προβολή του Ομίλου, μέσω της αρθρογραφίας του.
Απευθυνόμενος στους αθλητές ο κ. Στάμος σημείωσε ότι «η στιγμή της βράβευσής σας είναι μία από τις καλύτερες στιγμές της ζωής σας. Είναι η στιγμή της δικαίωσης μιας μακράς και επίπονης προσπάθειας». Και τους προέτρεψε να συνεχίσουν να αθλούνται με μεθοδικότητα, επιμονή και υπομονή, έχοντας την βεβαιότητα ότι θα πετύχουν τους στόχους τους. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στους γονείς των αθλητών, ευχαριστώντας τους για την προσπάθεια που καταβάλλουν ώστε τα παιδιά τους να φτάνουν στις μεγάλες επιτυχίες της Γιαννιώτικης Κωπηλασίας.
Την εκδήλωση του Ν.Ο.Ι. τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού κ. Παντελής Κολόκας, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Πέτρος Αρλέτος, ο δημοτικός σύμβουλος και υπεύθυνος αθλητικών θεμάτων του Δήμου Ιωαννιτών κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος Δ.Ε. του Πανηπειρωτικού Αθλητικού Κέντρου κ. Γιώργος Κρανάς και ο διευθυντής Συγκοινωνιών της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Σωτήρης Ψημμένος.
Ο κ. Κολόκας στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις τόσες δύσκολες στιγμές με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπος ένας αθλητής, ώσπου να φτάσει στη νίκη που τελικά δικαιώνει τον κόπο του και ευχήθηκε μεγάλες επιτυχίες και τη νέα χρονιά στους αθλητές του Ν.Ο.Ι.. Παράλληλα, μίλησε και για τον ορισμό των Γ. Τσίλη και Γ. Τζιάλλα ως πρεσβευτών του τουρισμού της Ηπείρου στο εξωτερικό.
Ο κ. Κρανάς από την πλευρά του αναφέρθηκε στην μεγάλη προσφορά του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων προς την τοπική κοινωνία και οικονομία, ενώ μίλησε και για την επισκευή του κατεστραμμένου στίβου Κωπηλασίας της Παμβώτιδας, που ήδη έχει δρομολογηθεί από το ΠΕΑΚΙ.
O κ. Λέκκος παραλαμβάνοντας το βραβείο του εξέφρασε την εκτίμηση ότι φέτος τα Γιάννινα θα γιορτάσουν και Ολυμπιακά μετάλλια από το άθλημα της Κωπηλασίας!

Τιμή στον Σωτήρη Στάμο

Η πιο συγκινητική στιγμή της βραδιάς ήρθε όταν η Διοίκηση, το προσωπικό και οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου τίμησαν τον κ. Σωτήρη Στάμο για όσα έχει προσφέρει επί 40 συναπτά χρόνια στον Όμιλο και ιδιαίτερα για την υποστήριξη που παρέχει όλα αυτά τα χρόνια στους αθλητές του Ν.Ο.Ι.. «Χωρίς την πολύχρονη αυτή προσφορά σας, δεν ξέρουμε αν ο Όμιλος θα έφτανε σ' αυτό το επίπεδο, με αυτές τις διακρίσεις και αυτούς τους αθλητές», τόνισε χαρακτηριστικά το μέλος του Δ.Σ. κ. Αριστοτέλης Καζαντζής, απονέμοντας τιμητική πλακέτα στον κ. Στάμο, με την ευχή να συνεχίσει να προσφέρει στον Όμιλο, με την ίδια δυναμική που τον διακρίνει τόσα χρόνια. Ο κ. Στάμος συγκινημένος ευχαρίστησε για την τιμή που του έγινε και κάλεσε κοντά του δύο παλιές Ολυμπιονίκες του Ν.Ο.Ι., την Τόνια Σβάιερ και την Αγγελική Γκρέμου, που παραβρέθηκαν στην γιορτή.
Στα πλαίσια της εκδήλωσης τιμήθηκε και ο γεν. γραμματέας του Ν.Ο.Ι. κ. Θωμάς Βαρδάκας για τις υπηρεσίες που προσφέρει στον Όμιλο. Η εκδήλωση έκλεισε με την κοπή της Βασιλόπιτας του Ομίλου από τον πρόεδρό του κ. Σωτήρη Στάμο.

Οι αθλητές που βραβεύθηκαν

O Ν.Ο.Ι. τίμησε για τις μεγάλες περσινές επιτυχίες τους εντός κι εκτός συνόρων τους εξής αθλητές του: Γιάννη Τσίλη,Γιώργο Τζιάλλα, Αποστόλη Λαμπρίδη, Χρήστο Κουτσιαύτη, Ελένη Διαμάντη, Βασιλική Νταλαμάγκα, Μιχάλη Ναστόπουλο, Ηλία Κούρο, Αθανάσιο Τσιάλιο, Ξανθή Κολτσίδα, Μιχάλη Παπατσίμπα, Βασίλη Πάνου, Γιώργο Βαρδάκα, Ιωάννη Ζήση, Κων/νο Μαγκλάρα, Γιώργο Αντώνη, Βασιλική Ζυγούρα, Σπυριδούλα Τζούκα, Ευριπίδη Σκλιβανίτη, Παναγιώτη Μανούρη, Φώτη Λιόντο, Αθανάσιο Κόλλια, Δημήτρη Μπουντούρη, Λάμπρο Ρίζο, Λάμπρο Παπαλέξη, Κων/νο Παπαδιά, Γεώργιο Ρίζο, Γεώργιο Μπακαγιάννη, Αναστάσιο Φελιά, Ευάγγελο Λέρα, Αλέξανδρο Βούλγαρη, Γεώργιο Γαλάνη, Δημήτρη Μάνθο, Σπύρο Αντώνη, Αικατερίνη Ζέρβα, Αμαλία Τσιάβου, Χρύσα Πάνου, Ηλία Παππά και Βασίλη Τζανίνη.

Πηγή:  sportsioannina.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: