Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Αύξηση των εγγεγραμένων Βρετανών κωπηλατών για το 2011


Αύξηση των εγγεγραμένων Βρετανών κωπηλατών για το 2011

Οι επιτυχίες των Βρετανικών Πληρωμάτων και οι Ολυμπιακοί Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Λονδίνο τον Αυγουστο του 2012
αύξησαν το ενδιαφέρον του κοινού για την κωπηλασία κάτι που φαίνεται και στους αριθμούς καθώς για πρώτη φορά παρατηρήθήκε αύξηση των εγγεγραμένων μελών της Βρετανικής Κωπηλασίας κατα 2000 στο τέλος του 2011.

Η αύξηση αυτή σε συνδυασμό με την πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση του περισσότερου κόσμου είναι αν μη τι άλλο ένα πολύ ενθαρυντικό μύνημα για το άθλημα στην Μ.Βρετανία.

Στο τέλος του Δεκεμβρίου του 2011 ο αριθμός των εγγεγραμένων μελών άγγιξε τους 27.000, 2.000 περισσότερους απο τους 25.000 που καταμετρήθηκαν στο τέλος του 2010. Τα εγγεγραμένα μέλη φυσικά είναι ενα ποσοστό απο αυτούς που ασχολούνται με το άθλημα κατι που δείχνει οτι η ανταπόκριση του κόσμου στο άθλημα της κωπηλασίας στην Μ.Βρετανία είναι κάτι περισσότερο απο ικανοποιητική.

Ο Γενικός Διευθυντής της Ομοσπονδίας της Βρετανικής Κωπηλασίας, Rosemary Napp, εξηγεί γιατί είναι τοσο αισιόδοξος με την αύξηση. “Είναι πολύ καλά νέα για την κωπηλασία. Τα μέλη μας και οι εθελοντές εργάζονται πολύ σκληρά στο πρόγραμμα Explore Rowing. Το μύνημα που προσφέρουμε στον κόσμο είναι οτι μπορούμε να παρέχουμε ευέλικτα και διασκεδαστικά προγράμματα κωπηλασίας τα οποία μπορούν να γίνουν είτε στις κλασικές βάρκες κωπηλασίας είτε σε πλατιές βάρκες, και το μύνημα αυτό φαίνεται οτι έχει ανταπόκριση. Το πρόγραμμα Explore Rowing έχει βοηθήσει πολλούς ομίλους να φέρουν την κωπηλασία στην καρδιά των τοπικών κοινωνιών". "Ταυτόχρονα προσπαθούμε να επεκτείνουμε τα προνόμια που παρέχουμε στα μέλη μας και πιστεύω οτι με αυτό και με μια πιο ευέλικτη προσέγγιση της κωπηλασίας θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε τα νεότερα μέλη μας στο άθλημα.”

Οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί αγώνες θα δημιουργήσουν περισσότερο ενδιαφέρον για όλα τα αθλήματα και το πρόγράμμα της ομοσπονδίας "Row for Gold" έχει σαν σκοπό να ωθήσει περισσότερους ανθρώπους στην κωπηλασία. Επίσης θα δοθούν και κίνητρα για την κωπήλασία σε εργόμετρο.

Το 2012 φαντάζει σαν άλλο ένα δυνατό έτος για το άθλημα.

Πηγή: http://www.britishrowing.org/
Αντιγραφή από Το κουπί.gr - Κωπηλασία

Δεν υπάρχουν σχόλια: