Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Με ενα ασημένιο μετάλλιο επέστρεψε ο Ν.Ο.Η. απο το C2 Indoor Rowing 2011


Με σημαντικές επιτυχίες, αποκορύφωμα των οποίων ήταν η κατάκτηση ενός μεταλλίου, ολοκλήρωσε την παρουσία της η αποστολή του ΝΟΗ στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστής κωπηλασίας που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο του Αγ. Ιωάννη Ρέντη στον Πειραιά.

Στον ατομικό αγώνα, οι αθλήτες έπρεπε να κωπηλατήσουν την απόσταση του ενός χιλιομέτρου σε ειδικά κωπηλατικά εργόμετρα, τα οποία ήταν συνδεδεμένα με μια γιγαντοοθόνη, έτσι ώστε να μπορούν οι θεατές να παρακολουθούν την εξέλιξη των αγώνων. Στο συγκεκριμένο αγώνισμα ο Μανόλης Κωνσταντουλάκης τα κατάφερε περίφημα, παίρνοντας τη δεύτερη θέση στην κατηγορία 17-18 ετών, με χρόνο 3' 17''. Στην ίδια κατηγορία ο Κώστας Τζομπανάκης ήταν πέμπτος με επίδοση 3'24''.

Επίσης στο ατομικό από πλευράς ΝΟΗ αγωνίστηκαν ο Δημήτρης Τζομπανάκης ο οποίος κατέλαβε τη 15η θέση στην κατηγορία των 15-16 ετών με χρόνο 3’ 29’’ ενώ στην κατηγορία των 30-39 ετών συμμετείχε ο προπονητής του τοπικού συλλόγου Γιώργος Κουρτικάκης ο οποίος κατέλαβε τη 10η θέση με χρόνο 3'28''.

Μετά το τέλος των ατομικών αγωνισμάτων, το πρόγραμμα του Πανελληνίου πρωταθλήματος περιελάμβανε τη διεξαγωγή σκυταλοδρομίας σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων, με τη συμμετοχή τεσσάρων ατόμων ανεξαρτήτου ηλικίας στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών. Στη σκυταλοδρομία η κάθε ομάδα δηλώνει μια συγκεκριμένη σειρά από τέσσερις αθλητές που κωπηλατούν όλοι στο ίδιο εργόμετρο. Αυτή η σειρά δεν μπορεί να αλλάξει κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ο κάθε αθλητής κωπηλατεί με μέγιστη προσπάθεια για όσα μέτρα μπορεί και στη συνέχεια γίνονται αλλαγές αθλητών μέχρι το τέλος του αγώνα.

Στη σκυταλοδρομία συμμετείχε και η τετραμελής ομάδα του ΝΟΗ στην κατηγορία ανδρών, με τους αθλητές που πήραν μέρος στο ατομικό.

Η εξέλιξη ήταν συναρπαστική, αφού η ομάδα του Ηρακλείου κατέλαβε την πρώτη θέση στη δεύτερη σειρά που αγωνίστηκε με χρόνο 12'19'' και μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε τη 2η θέση στη γενική κατάταξη, με μια σειρά να απομένει για την ολοκλήρωση του αγωνίσματος. Στην τρίτη σειρά όμως δύο ομάδες έκαναν επίδοση 12' 03'' η μια και 12'15'' η δεύτερη, με αποτέλεσμα να χαθεί το μετάλλιο για τον ΝΟΗ την τελευταία στιγμή.

Χωρίς αμφιβολία πάντως η κατάληψη της τέταρτης θέσης στη γενική κατάταξη είναι επιτυχία για την ομάδα της πόλης μας που έδειξε ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει στα αγωνίσματα της κλειστής κωπηλασίας, συνδυάζοντάς τα με τη συνεχή πρόοδο που παρουσιάζει στα κλασικά αγωνίσματα.

Πηγή: www.patris.gr/   Αντιγραφή από: Το κουπί.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: