Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Οι κορυφαίοι αθλητές του 2011

Ο Σπύρος Γιαννιώτης, η Μαριάννα Λυμπερτά και η εθνική πόλο Γυναικών ήταν οι νικητές στα ετήσια βραβεία που απονέμονται στους κορυφαίους αθλητές της Ελλάδας. 

Ο πρώτος συγκέντρωσε 1.769 βαθμούς, αφήνοντας πίσω του τους Δημήτρη Διαμαντίδη (1.044β.) και Δημήτρη Χονδροκούκη (569β.), ενώ η δεύτερη με 1.230 βαθμούς επικράτησε της Αλεξάνδρας Ασημάκη (1.121β.) και της Νικόλ Κυριακοπούλου (602β.)

Αναφορικά με την καλύτερη ομάδα της χρονιάς, η εθνική πόλο Γυναικών κυριάρχησε με 1.830 βαθμούς, ενώ δεύτερη αναδείχθηκε η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού (1.121β.) και τρίτη η εθνική ποδοσφαίρου (602β.).

Κορυφαίος τεχνικός της σεζόν αναδείχθηκε ο Φερνάντο Σάντος με 1.411 βαθμούς, ενώ ο Γιώργος Μορφέσης (πόλο Γυναικών) πήρε 1.101 και ο Νίκος Γέμελος (προπονητής του Γιαννιώτη) 615.

Καλύτερος αθλητής με αναπηρία αναδείχθηκε ο αθλητής του στίβου, Παναγιώτης Σταθελάκος, επικρατώντας των Χρήστου Ταμπαξή (κολυμβητής) και Γρηγόρη Πολυχρονίδη (Boccia). Στις γυναίκες πρώτευσε η πρωταθλήτρια στίβου, Μαρία Σταματουλά μπροστά από τη συναθλήτρια της, Κατερίνα Ελατίφ και τη Μαριάννα Κορδαλή (Boccia).

Οι υπόλοιπες τιμητικές βραβεύσεις

Για την προσφορά τους στον ελληνικό αθλητισμό τιμήθηκαν οι Νίκος Νταμπίζας, Δημήτρης Παπανικολάου, Δημήτρης Χονδροκούκης, Ευγένιος Γκέραρντ, Αριστείδης Καμάρας, ο γιατρός Παναγιώτης Τσαρούχας, ο Απόλλων Αθηνών και η ΕΠΣΜ.

Με το έπαθλο "Ευ Αγωνίζεσθαι" τιμήθηκαν οι Βασίλης Τοροσίδης και Στέφανος Καπίνο.

Οι πρώτοι Έλληνες στον 29ο Κλασικό Μαραθώνιο, Δημήτρης Θεοδωρακάκος και Σοφία Ρήγα τιμήθηκαν για την πρωτιά τους.

Το έπαθλο του "ανερχόμενου ταλέντου" δόθηκε στην ιστιοπλόο Αθανασία Φακίδη, στους τενίστες Μαρία Σάκκαρη, Μάρκο Καλοβελώνη και την παγκόσμια πρωταθλήτρια στην πάλη Μαρία Πρεβολαράκη.

Τέλος, ειδικό βραβείο δόθηκε στον ΑΠΟΕΛ και τον προπονητή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για την πρόκριση στους "16" του Champions League.
Πηγή: www.contra.gr

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Μεγάλη απούσα η κωπηλασία από τα φετινά βραβεία του ΠΣΑΤ! Αλλά δεν είναι έκπληξη όταν τα μοναδικά σχεδόν ρεπορτάζ που δημοσιεύονται στις εφημερίδες και τα αθλητικά sites και έχουν σχέση με το άθλημα, είναι αναδημοσιεύσεις από το site της ομοσπονδίας.

Ανώνυμος είπε...

Στο οποίο site , γράφει ένας δημοσιογράφος, μισθοδοτουμενος από την ΕΚΟΦΝΣ, ο οποίος ξέχασε να ψηφίσει την δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια το 2011 Χριστίνα.

Ανώνυμος είπε...

Αλλά τι να περιμένεις όταν βραβεύουν τον Τοροσίδη για ¨ευ αγωνίζεσθαι"