Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Ηγουμενίτσας για το νέο Παγκόσμιο τίτλο της Αλεξάνδρας Τσιάβου!


Με διπλή παγκόσμια διάκριση κλείνει η χρονιά για την ελληνική κωπηλασία αφού το διπλό σκιφ των γυναικών με τις Χριστίνα Γιαζιτζίδου και Αλεξάνδρα Τσιάβου αναδείχθηκε το καλύτερο γυναικείο πλήρωμα στον κόσμο καθώς και ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΚΟΦΝΣ Τζιάνι Ποστιλιόνε κορυφαίος προπονητής στον κόσμο για το 2011 όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή 11/11 η Διεθνής Κωπηλατική Ομοσπονδία.Οι τρεις μεγάλοι πρωταγωνιστές βρίσκονταν ήδη στο Βαρέζε της Ιταλίας όπου διεξήχθη το παγκόσμιο προπονητικό συνέδριο κατά τις εργασίες του οποίου βραβεύτηκαν.Είναι η πρώτη φορά που Έλληνες κωπηλάτες κερδίζουν αυτή τη διάκριση ενώ για τον Τζιάνι Ποστιλιόνε που βρίσκεται από το 2005 στο τιμόνι της Εθνικής ομάδας είναι η δεύτερη φορά που κατακτά τον παγκόσμιο τίτλο αφού και το 2006 , πάλι ως προπονητής της Ελλάδας είχε αναδειχθεί κορυφαίος στον κόσμο.
Η αθλήτρια του Ναυταθλητικού ομίλου Ηγουμενίτσας που πλέον είναι το κορυφαίο πρόσωπο της Ελληνικής κωπηλασίας με τα Χρυσά μετάλλια, τις δύο φορές ανάδειξής της ως κορυφαίας αθλήτριας της χώρας, πανελληνιονίκης επί σειρά ετών, Ολυμπιονίκης στο Πεκίνο, με το διαβατήριο για μια ακόμη Ολυμπιάδα του χρόνου στο Λονδίνο, ψηφίσθηκε από την παγκόσμια κωπηλατική οικογένεια μαζί με την συναθλήτριά της ως κορυφαίο γυναικείο πλήρωμα για το 2011.
Αξιοσημείωτο, ότι από τις συνεχείς υποχρεώσεις δεν ψήφισε, παρότι μπορούσε, ούτε τον ίδιο της τον εαυτό.
Η αθλήτρια της Ηγουμενίτσας δήλωσε για την μεγάλη της διάκριση:
Αλεξάνδρα Τσιάβου: "Πίστευα ότι θα είμαστε στα τρία κορυφαία πληρώματα . Νιώθω ήδη την αναγνώριση του κόσμου στο πρόσωπό μας. Είμαστε πολύ χαρούμενες που πετύχαμε κάτι που δεν έχει ξαναπετύχει ποτέ Έλληνας κωπηλάτης. Ελπίζω να μην είναι και η τελευταία"
Το Διοικητικό συμβούλιο του Ναυταθλητικού ομίλου Ηγουμενίτσας, οι προπονητές, οι συναθλητές και οι συναθλήτριές της, συγχαίρουν την Αλεξάνδρα και της εύχονται πρώτα να είμαστε καλά, του χρόνου να πανηγυρίσουμε ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία από το Λονδίνο.

Πηγή: ΡΑΔΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (igoumenitsa) 89,2 fm -

Δεν υπάρχουν σχόλια: