Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Η Ελλάδα που αντιστέκεται

Πηγή: www.sentragoal.gr
ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΧΑΙΡΑ

Εξω πάμε καλά. Η συγκεκριμένη διαπίστωση έχει να κάνει αποκλειστικά με τον αθλητισμό και είναι εύκολο να γίνει από οποιονδήποτε έχει παρακολουθήσει έστω και διαβάζοντας μόνο τους τίτλους των εφημερίδων ή ακούγοντας τα ωριαία δελτία ειδήσεων στα ραδιόφωνα.


Τα μετάλλια έρχονται το ένα μετά το άλλο και την ώρα που η χώρα είναι καταχρεωμένη οι Ελληνες αθλητές και αθλήτριες φροντίζουν να βγάζουν προς τα έξω μια εικόνα αντιδιαμετρικά αντίθετη με αυτήν που βγάζει το οικονομικό-πολιτικό-κοινωνικό χάος που επικρατεί εντός συνόρων.
Κι ευτυχώς ο χρυσός και το ασήμι που εισήγαγαν τους τελευταίους μήνες οι εκπρόσωποί μας στις κορυφαίες αθλητικές συναντήσεις του πλανήτη δεν φορολογούνται, με τα χρήματα που δαπανήθηκαν για να έρθουν οι διακρίσεις να είναι αντιστρόφως ανάλογα των επιτυχιών.
Μάλιστα, οι διακρίσεις δεν σταματούν στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά επεκτείνονται και σε γενικότερο πλαίσιο, αφού ακολούθησε παγκόσμια και ευρωπαϊκή αναγνώριση.
Φέτος το υγρό στοιχείο ήταν αυτό που κυριάρχησε σε αρκετές περιπτώσεις στην επικαιρότητα, όπου κωπηλασία και πόλο πήραν άξια τη μερίδα του λέοντος.
Η Ελλάδα που αντιστέκεται
Το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Σαγκάης, που έφεραν οι κοπέλες της εθνικής ομάδας πόλο (και το οποίο λόγω του περίεργου συστήματος δεν τους έδωσε ολυμπιακή πρόκριση), οδήγησε δύο Ελληνίδες αθλήτριες να ανέβουν ένα σκαλοπάτι ψηλότερα.
Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία LEN τίμησε τις διεθνείς αθλήτριες της Βουλιαγμένης Αλεξάνδρα Ασημάκη και Αντιγόνη Ρουμπέση, αφού οι δυο τους ψηφίστηκαν ως η καλύτερη πρώτη και δεύτερη (αντίστοιχα) πολίστρια.
Τη ίδια ώρα ο Σπύρος Γιαννιώτης και πάλι από τη LEN αναδείχθηκε δεύτερος στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης. Ο γεννημένος στο Λίβερπουλ -Κερκυραίος στην καταγωγή- 31χρονος κολυμβητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 10 χλμ. και το ασημένιο στα 5 χλμ. στο Παγκόσμιο της Σαγκάης.
Οι πρωταθλήτριες Ευρώπης και Κόσμου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών στην κωπηλασία Αλεξάνδρα Τσιάβου (που όλο το καλοκαίρι πάσχιζε να πάρει άδεια από την υπηρεσία της στην Πυροσβεστική) και Χριστίνα Γιαζιτζίδου απλά δεν είχαν αντίπαλο ούτε και στην ανοιχτή προς το κοινό ψηφοφορία της FISA.
Κι επειδή η κορυφή, στην οποία έχουν στρογγυλοκαθίσει τα τελευταία χρόνια, εκτός του ταλέντου και της δουλειάς που κάνουν οι δύο τους ήρθε και μέσω της καθοδήγησης του Τζιάνι Ποστιλιόνε, ο Ναπολιτάνος για δεύτερη φορά στην καριέρα του (αμφότερες ως τεχνικός σύμβουλος της ελληνικής εθνικής ομάδας κωπηλασίας) αναδείχθηκε ως ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο.
Η Ελλάδα που αντιστέκεται
Η Ελλάδα που αντιστέκεται

Δεν υπάρχουν σχόλια: