Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Ο Όμιλος Ερετών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων 2011 στο Πόζναν της Πολωνίας

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων 2011 στο Πόζναν της Πολωνίας μόνο τον τίτλο Βετεράνων δεν έπρεπε να είχε. Μπορεί οι ηλικίες να ήταν άνω των 27 ετών αλλά το επίπεδο ορισμένων από τους αγωνιζόμενους ήταν ιδιαίτερα υψηλό. Ολυμπιονίκες ακόμα και από το Πεκίνο αλλά και από παλαιότερες Ολυμπιάδες ήταν εκεί να συναγωνιστούν όχι μόνο με τους αντιπάλους τους αλλά και το χρόνο που για ορισμένους από αυτούς ήταν σαν να μην πέρασε ποτέ.

Ανάμεσα σε τέτοιους αθλητές (συνολικά 7033 συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες ανδρών και γυναικών) βρέθηκε και η αποστολή του Ομίλου που παρότι ολιγομελής έδωσε βροντερό παρών. Εκεί ανάμεσα σε ιερά τέρατα του αθλήματος αλλά και ανθρώπους που μόνο η ψυχική δύναμη τους έφτασε να διεκδικούν ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ τη συμμετοχή τους σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Υπήρχαν ανώνυμοι αθλητές που επιβίωσαν από το τσουνάμι της Ιαπωνίας και ολόκληρος ο κωπηλατικός κόσμος χειροκρότησε στην εμφάνισή τους. Το κλίμα ήταν γιορτινό με όλους να χειροκροτούν τους πάντες. Αυτό το χειροκρότημα ήταν το ΑΠΟΛΥΤΟ χρυσό μετάλιο για κάθε έναν μας.


Αυτό που μας έκανε όλους υπερήφανους ήταν και μόνο η αναγραφή του Ομίλου στους φωτεινούς πίνακες και στα Matrix του κωπηλατοδρομίου. Σε όλους μας ηχεί στα αυτιά η ανακοίνωση από τα μεγάφωνα "line number... crew from Omilos Ererton, Greece... with the athletes ...... ". Συναρπαστικό ήταν ακόμη στη διαδικασία της εκκίνησης όπου ο κριτής ανακοίνωνε " Greece ready, Germany ready.....attention......." Και μετά αυτή η κόρνα....

Με το εθνόσημο στο μανίκι της φανέλας του Ομίλου μας, όλοι έδωσαν αυτό που είχαν μέσα στη βάρκα. Όχι γιατί πιστεύαμε στην πρωτιά αλλά για να κερδίσουμε το μεγαλύτερο δυνατό χειροκρότημα στον τερματισμό. Είναι συγκινητικό να σε βραβεύουν άνθρωποι του χώρου 40 - 50 - 60 -70 -80 μέχρι και 92 ετών. Αυτή είναι η απόλυτη δικαίωση.

Είναι επίσης συγκινητικό να βλέπεις έναν 80άρη, σχεδόν λυγισμένο από τα χρόνια, να μεταφέρει μόνος του το σκιφ και τα κουπιά του, να μπαίνει στη βάρκα και να κάνει την κούρσα του.



Για εμάς, Αλέξανδρο Αργύρη, Ματζαβινάτο Βαγγέλη, Πάκο Δημήτριο, Χατζηχριστόφα Στράτο αλλά και δύο ακόμη Έλληνες από τη Θεσσαλονίκη (Γκιόκα Πλάτωνα - ΝΟΘ και Κοκκαλίδη Παναγιώτη - ΙΟΘ αλλά τρέχει πλέον με τα χρώματα του Ομίλου μας) αλλά και τις οικογένειές μας που ταξίδεψαν μαζί αλλά και όσους μας είδαν από το Live streaming της FISA, οι στιγμές ήταν ανεπανάληπτες και δεν βλέπουμε την ώρα να πάμε στο επόμενο Παγκόσμιο στο Duisburg της Γερμανίας 6-9 Σεπτεμβρίου 2012. Ελπίζουμε η συμμετοχή του χρόνου να είναι μεγαλύτερη. Ελπίζουμε να αναβαθμιστεί έτσι και το Ελληνικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βετεράνων.

Για την ιστορία τα αποτελέσματα του Ομίλου ήταν:
Σκιφ Α κατηγορίας ανδρών - 4 θέση Αργύρης Αλέξανδρος
Σκιφ Α κατηγορίας ανδρών - 5 θέση Ματζαβινάτος Βαγγέλης
Διπλό Σκιφ Α κατηγορίας ανδρών - 6 θέση Πάκος Δημήτριος - Χατζηχριστόφας Στράτος
Δίκωπος άνευ ανδρών Α κατηγορίας - 5 θέση Αργύρης Αλέξανδρος - Ματζαβινάτος Βαγγέλης
Σκίφ Ανδρών Γ Κατηγορίας - 3η θέση Γκιόκας Πλάτωνας (ΝΟΘ)
Διπλό σκιφ Β κατηγρίας ανδρών -   4 θέση Γκιόκας Πλάτωνας - Κοκκαλίδης Παναγιώτης

Στράτος Χατζηχριστόφας

Δεν υπάρχουν σχόλια: