Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Γνωρίστε την κωπηλασία (videos)

Άρθρο στην εφημερίδα sportday για να γνωρίσουμε την.... κωπηλασία!!!!
Της Φωτεινής Πούντου


Μετά τη συναρπαστική ιστιοπλοΐα, το sday.gr σας δίνει μια γεύση από την κωπηλασία, άθλημα το οποίο είναι ιδιαίτερο και ξεχωριστό που μπορεί να σας κρατήσει συντροφιά τη διάρκεια του καλοκαιριού.


Η κωπηλασία είναι γνωστή από την αρχαιότητα και όχι από τότε που η τηλεόραση μας έδειξε τις επιτυχίες των Βασίλη Πολύμερου, Νίκου Σκαθίτη και Δημήρτη Μούγιου στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Υπάρχει μάλιστα στο πρόγραμμα από το 1896, από την πρώτη Ολυμπιάδα, αλλά η κακοκαιρία δεν επέτρεψε την πραγματοποίησή της, με αποτέλεσμα να κάνει… ντεμπούτο το 1900 στο Παρίσι.


Το συγκεκριμένο άθλημα καταφέρνει να συνδυάζει το θέαμα και τον συναγωνισμό, γυμνάζοντας πολλά μέρη του σώματος και κυρίως τα χέρια. Τι καλύτερο από μία βόλτα στην παραλία, κάνοντας παράλληλα γυμναστική ευχάριστα παρά να κοιτάτε την τηλεόραση τρώγοντας. Μην διαμαρτύρεστε, έρχεται καλοκαίρι και πρέπει να βγούμε στις παραλίες όσο καλύτεροι γίνεται! Συμφωνείτε; Έτσι μπράβο...


Αυτό που κάνει την κωπηλασία να ξεχωρίζει είναι ότι οι αγώνες γίνονται, όχι σε διαμορφωμένους χώρους, αλλά στη φύση, όπως για παράδειγμα σε μία λίμνη ή ένα κανάλι.


Άλλο ένα θετικό στοιχείο του αθλήματος είναι πως υπάρχουν πολλά αγωνίσματα με αρκετούς συνδυασμούς πληρωμάτων που κεντρίζουν το ενδιαφέρον ακόμα και στους πιο δύσκολους θεατές. Ακόμα, υπάρχουν δύο τύποι σκαφών, σε αυτά που οι κωπηλάτες κρατούν δυο κουπιά και σε εκείνα που υπάρχουν από ένα κουπί. Το πιο εντυπωσιακό είναι της οκτακώπου με πηδαλιούχο και πλήρωμα οχτώ αθλητών που σίγουρα δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.


Σίγουρα πολλοί από εσάς μένετε αδιάφοροι στο συγκεκριμένο άθλημα, αλλά πραγματικά αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε, αφού πρόκειται για κάτι εντυπωσιακό, ασυνήθιστο, αλλά και διασκεδαστικό, αν προτιμήσετε να παρασύρετε και τους φίλους σας μαζί.


Το καλοκαίρι έχει φτάσει, οι ζέστες έχουν «πιάσει» για τα καλά, οπότε είναι μια πολύ καλή ιδέα να ασχοληθείτε με κάτι διαφορετικό, δροσιστικό και… παιχνιδιάρικο!


Αν πάλι ούτε η κωπηλασία σας προκαλεί το ενδιαφέρον υπάρχει κι άλλο άθλημα που μπορείτε να ασχοληθείτε το καλοκαίρι. Ποιο είναι αυτό; Θα το μάθετε αύριο…


Η συνέχεια στο επόμενο επεισόδιο…
Δείτε βίντεο για την κωπηλασία εδώ: www.sday.gr   Το είδαμε στο www.koupi.co.cc/


Σχόλιο του Greek Rowers: Είναι λυπηρό, ένα άθλημα που χαρίζει μετάλλια τα τελευταία χρόνια, ίσως τα περισσότερα, να αντιμετωπίζεται περίπου σαν το μπάντμιντον!

Δεν υπάρχουν σχόλια: