Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Huegel Regatta hints at early season pace


P5080013Ο πρώτος αγώνας της σεζόν στα 2000m, η Huegel Regatta στο Essen της Γερμανίας, αποδείχθηκε πολύ δημοφιλής, καθώς 20 χώρες συμμετείχαν σ’ αυτήν . Αγωνίστηκαν περισσότεροι από 1500 κωπηλάτες από διεθνείς και εθνικές ομάδες, στις κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών και -23.
Αυτή η ρεγκάτα είναι πάντα δημοφιλής στις προ-ολυμπιακές χρονιές, καθώς οι διεθνείς ομοσπονδίες κωπηλασίας αξιοποιούν τους μεγάλους αγώνες για να δοκιμάσουν τους αθλητές τους, στην πορεία για το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας, όπου οι χώρες θα έχουν ως στόχο τις προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.
Με συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη καθώς και την Κίνα, τη Νότια Αφρική και τις Ηνωμένες Πολιτείες, η 96η Διεθνής Huegel Regatta έδωσε μια πρώτη ένδειξη για την κατάσταση των πληρωμάτων λίγο πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο Κωπηλασίας Samsung, που θα διεξαχθεί στο Μόναχο της Γερμανίας, αργότερα αυτό το μήνα. Η διεξαγωγή των τελικών σε δύο ημέρες, έδωσε την ευκαιρία στους προπονητές να δοκιμάσουν διαφορετικούς συνδυασμούς.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρουσίασαν δύο τετραπλά σκιφ γυναικών. Την πρώτη μέρα των τελικών πήραν την πρώτη και τη δεύτερη θέση. Τη δεύτερη μέρα όμως, συμμετείχε η Γερμανία με ένα τετραπλό και άφησε τις Αμερικανίδες στη δεύτερη και την τρίτη θέση.
Ο Γερμανός Marcel Hacker έτρεξε την πρώτη ημέρα του τελικού στο σκιφ των ανδρών. Ο Hacker νίκησε εύκολα τον συμπατριώτη του Hans Gruhne, και τον καλύτερο κωπηλάτη του Βελγίου Tim Maeyens, που τερματίσε τρίτος. Λόγω της απουσίας του Hacker τη δεύτερη ημέρα,  ο Maeyens πήρε ένα εύκολο χρυσό, μπροστά από τον Robert Herman της Ουγγαρίας.
Η Ελλάδα πέτυχε να αφήσει το στίγμα της σε μια σειρά αγωνισμάτων.  Κέρδισε στη δίκωπο των ανδρών και τις δύο ημέρες - αλλά με διαφορετικούς κωπηλάτες και στην τετράκωπο ανδρών την πρώτη ημέρα, ενώ τη δεύτερη ημέρα έμεινε δεύτερη. Η Top κωπηλάτρια, Αλεξάνδρα Τσιάβου ήταν η ταχύτερη στο σκιφ ελ.β. και τις δύο ημέρες, αφήνοντας πίσω μερικά νέα ονόματα από την Κίνα. Ο Pedro Fraga, από το πετυχημένο διπλό σκιφ ανδρών ελ.β. της Πορτογαλίας, έτρεξε στο σκιφ ανδρών ελ.β. και, όπως και η Τσιάβου, κέρδισε χρυσό και τις δύο ημέρες.
Στο σκιφ γυναικών, τη δεύτερη μέρα κέρδισε η Xiuyun Zhang από την Κίνα. Η Zhang, μια από τις πιο επιτυχημένες κωπηλάτριες της Κίνας, αποσύρθηκε το 2009, αλλά σε αυτή την κούρσα έδειξε ότι μπορεί να επιστρέψει. Η Zhang αγωνίστηκε επίσης την πρώτη ημέρα, αυτή τη φορά στο διπλό σκιφ των γυναικών, με την Fei Wang. Τερμάτισαν πρώτες, μπροστά από τις πολύ ικανές Γερμανίδες, Britta Oppelt και Julia Richter.
Το διπλό σκιφ των ανδρών ήταν Γερμανική υπόθεση την πρώτη μέρα. Ο περσινός συνδυασμός των Stephan Kruger και Eric Knittel απέδειξε την αξία του, τερματίζοντας πρώτος μπροστά από τις άλλες γερμανικές βάρκες. Αυτό ενδέχεται να δώσει στους Kruger και Knittel ένα προβάδισμα για το Μόναχο.
Η τετράκωπος ελ.β. από τη Νότια Αφρική αποδείχθηκε πολύ καλή. Οι Νοτιοαφρικανοί τερμάτισαν πρώτοι και τις δύο ημέρες αφήνοντας πίσω τα σκάφη από την Ιαπωνία, την Κίνα, την Τσεχική Δημοκρατία και τη Γαλλία.
Ο προπονητής της Γερμανίας Hartmut Buschbacher, δοκίμασε την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια οκτάκωπο των ανδρών τη δεύτερη ημέρα και παρά τις ορισμένες προσαρμογές, το πλήρωμα τερμάτισε πρώτο μπροστά από τη Γαλλία και την Τσεχία. 
Μετάφραση Greek Rowers από www.worldrowing.com/

11 σχόλια:

mctsou είπε...

Oi αναρτήσεις επέστρεψαν μόνες ;
Ή τις ξαανανέβασες;

Unknown είπε...

Τις ανέβασα εγώ. Οι παλιές μάλλον χάθηκαν

mctsou είπε...

Ευχαριστώ.
Εμένα οι μισές επέστρεψαν.

mctsou είπε...

Θα σου πρότεινα.
Να ανεβάσεις τον αριθμό των αναρτήσεων στην αρχική σου σελίδα .
Γιατί πολλές καλές αναρτήσεις χάνονται γρήγορα και είναι κρίμα.
Καταλαβαίνω ότι μπορεί να δημιουργεί καθυστέρηση σε κάποιους αλλά μπροστά στο καλό περιεχόμενο ας και λίγο υπομονή.

Unknown είπε...

Ευχαριστώ για τη συμβουλή. Θα το κάνω.

mctsou είπε...

Μια κωπηλατική φωτογραφία για background θα βοηθούσε πάρα πολύ την εμφάνιση.

mctsou είπε...

Όπως και ένα κωπηλατικό favicon

Unknown είπε...

Για το background που λες, νομίζω ότι η φωτογραφία επειδή θα κόβεται από το βασικό θέμα (αναρτήσεις, gagdgets) δεν είναι καλή ιδέα. Όσο για το favicon δεν το γνωρίζω. Πάντως δεν είμαι fun των μεγάλων αλλαγών, ειδικά στη γενική εικόνα. Φαντάζεσε το kopilasia με άλλη βασική φωτογραφία;

mctsou είπε...

Favicon είναι το μικρό εικονίδιο στην γραμμή διευθύνσεων πριν ακριβώς από την διεύθυνση.
Τώρα χρησιμοποιείς το favicon tou blogger.
Το κωπηλασία χρησιμοποεί ένα που προήλθε από την εικόνα του τίτλου σας.

mctsou είπε...

Όσο για το background υπάρχουν φωτογραφίες με τις οποίες μπορείς να αποφύγεις τα προβληματάκια που αναφέρεις.
Τώρα δεν θυμάμαι που τις είδα αλλά μόλις τις ξαναδώ θα σου τις στείλω.
Στο kopilasia ξεκινήσαμε με πολύ απλοϊκά templates και για 2 χρόνια δεν είχαμε εικόνα background .
Αν πάντως είναι να την αλλάξεις πρέπει να κάνεις νωρίς πριν δημιουργηθούν στερεότυπα.
Αν χρειάζεστε βοήθεια σε κάτι και μπορούμε είμαστε στην διάθεση σας.

mctsou είπε...

ΚΑΛΟ!!!