Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Ο διάπλους του Αιγαίου με καγιάκ για το "Χαμόγελο του παιδιού" ξεκίνησε.


1ος Διάπλους Αιγαίου με καγιάκ, για «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Ξεκίνησε σήμερα στις 7:00 το πρωί, με αφετηρία την Ερέτρια, ο 1ος Διάπλους Αιγαίου με καγιάκ και τερματισμό το Ηράκλειο της Κρήτης, ο οποίος θα είναι αφιερωμένος στο Χαμόγελο του Παιδιού. Το δύσκολο αυτό εγχείρημα ανέλαβε η ομάδα South Evian Gulf team και συγκεκριμένα οι πεπειραμένοι αθλητές του καγιάκ, Άγγελος Χριστοφίδης και Κώστας Μανατάκης. Στόχος τους είναι μέσα από αυτό το σημαντικό και πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα εγχείρημα να μεταφέρουν το μήνυμα του Χαμόγελου.

Τα έσοδα από πιθανές χορηγίες που θα εξασφαλίσουν μέσω εταιρειών ή ιδιωτών, θα διατεθούν εξολοκλήρου για την ενίσχυση του έργου που επιτελεί πανελλαδικά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και συγκεκριμένα για την κάλυψη ιατρικών εξόδων παιδιών που οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης.
 
Μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς κάνοντας κατάθεση στον λογαριασμό που τηρεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

της ALPHA BANK 144-00-2001-000011

ΙΒΑΝ GR4601401440144002001000011
BIC SWIFT CRBAGRAAXX

Είναι σημαντικό όλες οι καταθέσεις για την ενίσχυση του συγκεκριμένου σκοπού να συνοδεύεται από την αιτιολογία «ΔΙΑΠΛΟΥΣ»

Ως θαλάσσιος δρόμος επελέγη αυτός των Ανατολικών Κυκλάδων, με συνολική διανυόμενη απόσταση τα 250 ναυτικά μίλια. Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί με τους ενδιάμεσους σταθμούς έχει σχεδιαστεί ως εξής:
 
Ερέτρια - Ν. Στύρα - Κάρυστος - Ανδρος (Μπατσί) - Τήνος (Χώρα) - Μύκονος (Χώρα) - Νάξος (Xώρα) - Ίος (Αγία Θεοδότη) - Θήρα - Χριστιανή (μεγάλη νησίδα συμπλέγματος Χριστιανών) - Ντία - Ηράκλειο.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην σελίδα Facebook «Διάπλους Αιγαίου με καγιάκ για το Χαμόγελο του Παιδιού».

Κατά την διάρκεια του ταξιδιού θα μπορείτε να ενημερώνεστε για την πορεία μέσω της σελίδας «Διάπλους Αιγαίου με καγιάκ για το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Facebook καθώς και μέσω των λογαριασμών «Aggelos Christophides» και «Hamogelo tou paidiou» στο twitter και φυσικά μέσω του site μας www.hamogelo.gr 




Περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα South Evian Gulf team

Κώστας Μανατάκης 
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960 από γονείς Κρητικούς. Το 1988 πήρε μετάθεση, ως τεχνικός δικτύων του ΟΤΕ, στην Κίσσαμο Χανίων, όπου και τελικά εγκαταστάθηκε μόνιμα. Το 1999 επιχείρησε και ολοκλήρωσε τον περίπλου της Κρήτης με καγιάκ, χωρίς προηγούμενη εμπειρία, επιτυχία που του έδωσε το κίνητρο και για τις επόμενες αποστολές. Το 2000 ήρθε ο περίπλους της Πελοποννήσου, το 2001 της ελεύθερης Κύπρου και το 2002 το ταξίδι Αλεξανδρούπολη-Σχινιάς, μια απόσταση 800 ναυτικών μιλίων. Έχει μια κόρη, τη Μερόπη. 
 
Aγγελος Γ. Χριστοφίδης 
Γεννήθηκε το 1980 στη Ν. Φιλαδέλφεια. Ασχολήθηκε με την κολύμβηση σε αγωνιστικό επίπεδο και με το θαλάσσιο σκι. Έχει πραγματοποιήσει μια σειρά μικρών ταξιδιών με καγιάκ στον Βόρειο και τον Νότιο Ευβοϊκό κόλπο. Είναι υπ. Διδάκτωρ του Παν/μίου Ιωαννίνων και παράλληλα εργάζεται στον τραπεζικό κλάδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: