Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Ξαναπέφτει στη θάλασσα σύντομα η «Αργώ»

Ξαναπέφτει στη θάλασσα σύντομα η «Αργώ»
Συνάντηση με τον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη είχε αντιπροσωπεία μελών του Συλλόγου Κωπηλατών «Αργοναύτες 2008», με θέμα την αξιοποίηση της Αργούς για την τουριστική προβολή της περιοχής....Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, το επόμενο χρονικό διάστημα το πλοίο θα ξαναπέσει στη θάλασσα αφού προηγουμένως γίνουν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης, έτσι ώστε να αξιοποιηθεί ως σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.
Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η Αργώ να αξιοποιηθεί στην κατεύθυνση προσέλκυσης ειδικού τουρισμού (μαθητικού, εκπαιδευτικού, ιστορικού, κλπ.) και γενικότερα να αποτελέσει «μαγνήτη» για τους επισκέπτες της περιοχής. Για το σκοπό αυτό ο Δήμος σχεδιάζει μεγάλη ενημερωτική καμπάνια με διανομή dvd σε Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας, σε τουριστικά γραφεία, σε ναυτικούς και ιστιοπλοϊκούς συλλόγους, καθώς και προβολή της Αργούς μέσω του διαδικτύου.

Σήμερα η Αργώ βρίσκεται στον εμπορικό λιμένα και, όπως αποφασίστηκε, μετά την ετήσια συντήρηση, θα τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο του λιμανιού, ώστε να είναι επισκέψιμη. Μπροστά από το χώρο που θα «πέσει» η Αργώ, θα κατασκευαστεί μικρό στέγαστρο όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να ενημερώνονται από υπάλληλο του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης για την ιστορία του πλοίου και να προμηθεύονται σχετικό πληροφοριακό υλικό.
Από www.blog.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: