Κυριακή 8 Μαΐου 2011

250 θαλάσσια μίλια για το «Χαμόγελο του Παιδιού», μόνο με κανό


Κώστας Μανατάκης
Κώστας Μανατάκης

Ο Κώστας Μανατάκης και ο Άγγελος Χριστοφίδης με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για το «Χαμόγελο του Παιδιού» θα επιχειρήσουν να διασχίσουν θαλάσσια απόσταση 250 περίπου μιλίων - Εύβοια - Κρήτη, μόνο με τα κανό τους. Το eviaportal.gr βρέθηκε στην προπόνηση που έγινε το Σάββατο το πρωί, από τον Άγγ.Χριστοφίδη, ο οποίος παρέα με τον Άγγ.Μηνούδη, διένυσαν με τα κανό τους την απόσταση Ερέτρια – Χαλκίδα – Αρτάκη – Ερέτρια.
Το φωτογραφικό υλικό είναι από την ολιγόλεπτη στάση, που έκαναν στη Χαλκίδα, στην πλαζ «ΑΣΤΕΡΙΑ» βγήκαν… πριν συνεχίσουν προς Αρτάκη. Από Ερέτρια για Χαλκίδα έκαναν 4 ώρες και η αλήθεια είναι πως η φωτογραφική μηχανή δεν προλάβαινε να τραβήξει τις λήψεις λόγω της ταχύτητας των δυο κωπηλατών που διέσχιζαν τον Ευβοϊκό!
Τόσο ο Άγγελος Χριστοφίδης όσο και ο Κώστας Μανατάκης μίλησαν αποκλειστικά στο eviaportal.gr για το εγχείρημά τους, την απόφασή τους και το στόχο τους, που είναι πάνω από όλα οι ευαισθητοποίηση όλων μας, για τα παιδιά που έχουν ανάγκη, για στήριξη του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Όσο για τον Άγγελο Μηνούδη, που συντρόφευσε τον Αγγ.Χριστοφίδη στην προπόνησή του το Σάββατο, εκτός από ξάδελφός του, είναι και αυτός που θα στηρίξει τους δύο κωπηλάτες από ξηράς και θα τους παρέχει ό,τι βοήθεια κριθεί αναγκαία στο ταξίδι τους.
Πως μπορείτε να συνεισφέρετε
Λεπτομέρειες για το λογαριασμό και την κατάθεση χρημάτων θα ανακοινωθούν λίγες ημέρες πριν τον απόπλου. Αυτή τη στιγμή γίνεται διερεύνηση της διαδικασίας προσφορών από το Σύλλογο "Το Χαμόγελο του Παιδιού". Πιθανόν να ισχύσει και κάποιος αριθμός για προσφορές μέσω sms καθώς και τραπεζικός λογαριασμός.
Το Ταξίδι - Η διαδρομή
Η διαδρομή που έχει επιλεγεί, με τους ενδιάμεσους σταθμούς, είναι αναλυτικά η εξής: Ερέτρια – Ν. Στύρα – Κάρυστος – Άνδρος (Μπατσί) – Τήνος (Χώρα) – Μύκονος (Χώρα) –Νάξος (Xώρα) - Ίος (Αγία Θεοδότη) – Θήρα – Χριστιανή ( μεγάλη νησίδα συμπλέγματος Χριστιανών) – Ντία – Ηράλειο.
Η μέση, ημερήσια διανυόμενη απόσταση βρίσκεται στα 23ν.μ., που σημαίνει ότι με μέση ταχύτητα της τάξης των 3-3,5 κόμβων, ο χρόνος του ημερήσιου ταξιδιού εκτιμάται στις 7-8 ώρες, αναλόγως του καιρού και πιθανών αβαριών. Για το προτελευταίο κομμάτι της διαδρομής, το διάπλου του Κρητικού Πελάγους από τη Χριστιανή μέχρι την Ντία (48 ν.μ.), έχει υπολογιστεί ότι μπορεί να διανυθεί σε όχι περισσότερες από 16 ώρες. Αυτό σημαίνει ότι με απόπλου από τη Χριστιανή πριν την Ανατολή, στις 04:00, θα μπορέσουν να είναι στη Ντία με το τελευταίο φως της ημέρας, στις 20:00. Ως ημερομηνία απόπλου έχει οριστεί, πλην απρόοπτου, η 22.05.2011, που σημαίνει ότι βρίσκονται πλέον στην τελική ευθεία.

Πληροφορίες για το ταξίδι μπορείτε να βρείτε και στη σελίδα στο facebook, που έχει δημιουργηθεί:
"Διάπλους Αιγαίου με καγιάκ για το Χαμόγελο του Παιδιού"
Σας παραθέτουμε και τις δυο συνεντεύξεις που μας παραχώρησαν οι πρωταγωνιστές αυτής της φιλανθρωπικής θαλάσσιας επιχείρησης, Κώστας Μανατάκης και Άγγελος Χριστοφίδης και ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλή δύναμη….
Κώστας Μανατάκης: www.eviaportal.gr/
Άγγελος Χριστοφίδης: www.eviaportal.gr


Από www.eviaportal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: