Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

12 Παλαίμαχους κωπηλάτες φιλοξένησε ο Ν.Ο. Ιωαννίνων


PALAIMAXOI
Κωπηλάτες όλων των ηλικιών και απ' όλες της γωνιές του πλανήτη φιλοξενεί κατά καιρούς ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων, δίνοντάς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν τα Γιάννινα και να δοκιμάσουν το αγαπημένο τους άθλημα στα νερά της Παμβώτιδας. Μίας λίμνης από τις πλέον ιδανικές στην Ευρώπη κι όχι μόνο, για την Κωπηλασία.
Αυτή τη φορά βρέθηκαν στην πόλη μας για ένα διήμερο και απόλαυσαν την φιλοξενία του Ν.Ο.Ι. δώδεκα παλαίμαχοι κωπηλάτες από την Ελβετία, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να προπονηθούν στην λίμνη, με βάρκες που τους διέθεσε ο Ναυτικός Όμιλος.
Προχωρημένης ηλικίας στην πλειοψηφία τους, οι δώδεκα Ελβετοί απέδειξαν με τον πιο έμπρακτο τρόπο ότι η αθλητισμός είναι τελικά μία ενασχόληση που δεν τελειώνει ποτέ. Αυτό εξάλλου τόνισε σε δηλώσεις του με αφορμή την επίσκεψή τους και ο επικεφαλής προπονητής του Ν.Ο.Ι. κ. Θύμιος Βλάχος, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η παρουσία αυτών των ανθρώπων στον Όμιλό μας αποτέλεσε για όλους μας και ιδιαίτερα για τους νέους αθλητές ένα ωραίο μάθημα. Απέδειξαν αυτοί οι άνθρωποι ότι ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής και δεν τελειώνει ποτέ. Μπορεί κανείς να αθλείται από μικρό παιδί και ως τα βαθιά του γεράματα».
Οι Ελβετοί παλαίμαχοι της Κωπηλασίας είχαν επικοινωνήσει με το Ν.Ο.Ι. πριν από ένα περίπου χρόνο ζητώντας να έρθουν στα Γιάννινα για να γνωρίσουν την Παμβώτιδα. Εξάλλου, κάθε δύο χρόνια κάνουν περιοδεία σε επιλεγμένες χώρες και επισκέπτονται λίμνες και ποτάμια όπου υπάρχει κωπηλατική δραστηριότητα για να τα δουν από κοντά.
Αφού διήνυσαν την Κυριακή περίπου 20 χιλιόμετρα στην λίμνη, υπό την επίβλεψη τόσο του κ. Θ. Βλάχου όσο και των προπονητών του Ν.Ο.Ι. Δημήτρη Δερέκα και Ευγενίας Μουτσίκα, που φρόντισαν να τους παρέχουν όλα τα απαραίτητα για την προπόνησή τους, εξέφρασαν το θαυμασμό τους για την Παμβώτιδα, ενώ δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τις εγκαταστάσεις και την υλικοτεχνική οργάνωση του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων και αντάλλαξαν συμβολικά δώρα με τους τεχνικούς του.
Μάλιστα, προσκάλεσαν προπονητές και αθλητές να επισκεφθούν την δική τους πόλη, η οποία βρίσκεται 20 χιλιόμετρα έξω από την Ζυρίχη! 
Σήμερα οι δώδεκα Ελβετοί αναχώρησαν για την Καστοριά που θα είναι ο δεύτερος και τελευταίος σταθμός της περιοδείας τους στην χώρα μας.

                                                         

Δεν υπάρχουν σχόλια: