Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

100 Ημέρες πριν το Παγκόσμιο


Το  Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας του 2011, στο Bled της Σλοβενίας, είναι ακριβώς 100 ημέρες μακριά και την ώρα που τα  κορυφαία πληρώματα από όλο τον κόσμο κάνουν το τελευταίο κομμάτι της προετοιμασίας για το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο κωπηλασίας Samsung της σεζόν, αυτή η σκέψη θα είναι στο μυαλό τους.

Εν τω μεταξύ στο Bled, οι 100 ημέρες πριν από τους αγώνες, θα γιορτασθούν με την "BMW Eco Regatta". Σ’ αυτή τη ρεγκάτα, θα πάρουν μέρος 32 επιτυχημένες εταιρείες κωπηλασίας από την Σλοβενία, για φιλανθρωπικό σκοπό, στις 21 Μαΐου, στη λίμνη Bled, εκεί που θα φιλοξενηθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Ο αγώνας θα γίνει με πληρώματα που θα αποτελούνται από τρεις υπαλλήλους και έναν έμπειρο κωπηλάτη στην κάθε βάρκα. Οι πρώην Ολυμπιονίκες ​​Denis Zvegelj και Milan Jansa, καθώς και πολλοί από τους σημερινούς κορυφαίους κωπηλάτες της Σλοβενίας, θα συμμετάσχουν στην στελέχωση των ομάδων. Οι διευθυντές των επιχειρήσεων θα αγωνιστούν ως πηδαλιούχοι και οι αγώνες θα γίνουν σε απόσταση 200μ.

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από την εκδήλωση θα διατεθούν στα 32 Οικολογικά Σχολεία που θα συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας. Τα οικολογικά σχολεία είναι σχολεία σε όλη την Ευρώπη, τα οποία ακολουθούν ένα πρόγραμμα ενθάρρυνσης των παιδιών σχολικής ηλικίας να μάθουν περισσότερα για τα περιβαλλοντικά ζητήματα. Τα παιδιά από τα σχολεία αυτά θα διδαχθούν για τη σχέση του φυσικού περιβάλλοντος με την κωπηλασία και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας.

Επίσης, θα συνεχιστεί αυτό το μήνα η φύτευση των δέντρων στη λίμνη Bled, με το στόχο μέχρι το τέλος του μήνα, να φυτευτούν 160 στη λίμνη Bled και άλλα 160 στα 32 Οικολογικά Σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Η δεντροφύτευση χρηματοδοτείται από τις εταιρείες που συμμετέχουν στην Eco Regatta και έχει επιλεγεί ένα ντόπιο απειλούμενο είδος δένδρων, το «Skors». Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας θα ξεκινήσει στις 28 Αυγούστου και θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου. Τα εισιτήρια προσφέρονται τώρα σε μειωμένη τιμή μέχρι την 1η Ιουνίου 2011.
Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην ιστοσελίδα της Οργανωτικής Επιτροπής .

Μετάφραση Greek Rowers από www.worldrowing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: