Κυριακή 29 Μαΐου 2011

1ο Π.Κ.Κ. 2011: Προσαρμοσμένη Κωπηλασία

Δεδομένου ότι πρόκειται για την χρόνια προκρίσεων για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, οι adaptive κωπηλάτες ελπίζουν να συμμετέχουν σε όσο το δυνατόν περισσότερους διεθνείς αγώνες και άρχισαν τη σεζόν του 2011 στα νερά του Μονάχου, του κωπηλατοδρόμιου των Ολυμπιακών Αγώνων του 1972. Στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κωπηλασίας της Samsung, απολαμβάνουν ήρεμες συνθήκες με μόνο έναν μικρό κυματισμό από τον ούριο άνεμο.  

(ASW1x) – Τελικός
Οι προσαρμοστικοί τελικοί ξεκίνησαν με ανατροπή. Η Γαλλίδα Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Nathalie Benoit, ήταν το φαβορί αλλά η Alla Lysneko από την Ουκρανία πήρε το προβάδισμα. Παρ’ ότι η Benoit είναι η νυν Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, η Lysenko δεν είναι τυχαία στην κωπηλασία. Κατέχει τον καλύτερο χρόνο παγκοσμίως και είναι η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2009. Σήμερα η Lysenko δεν άφησε στην Benoit καμία πιθανότητα να αμφισβητήσει την κυριαρχία της. Με 42 κουπιές, η Benoit είχε 39, η  Lysneko κυριάρχησε ολοκληρωτικά, τερματίζοντας με 14 δευτερόλεπτα διαφορά.
Η Benoit πήρε τη δεύτερη θέση και η Moran Samuel από το Ισραήλ κέρδισε το χάλκινο.
Αποτελέσματα: UKR, FRA, ISR, POR, HUN, RUS



(ASM1x) - Τελικός
Το αγώνισμα ξεκίνησε με 18 συμμετοχές, για να καταλήξει στους έξι του τελικού. Στους ημιτελικούς ο Βρετανός Tom Aggar (Παγκόσμιος Πρωταθλητής και κάτοχος του καλύτερου χρόνου) και ο Benjamin Houlison της Αυστραλίας ήταν οι ισχυρότερες βάρκες. Οι Aggar και Houlison ήταν στις κεντρικές διαδρομές κατά την έναρξη του αγώνα των 1000 μέτρων.
Αρχικά οι έξι κωπηλάτες παρέμειναν αρκετά κοντά, αλλά σιγά σιγά ο Aggar άρχισε να αποκτά ένα προβάδισμα. Ο πρώην παίκτης του ράγκμπι, αποδείχτηκε ότι είναι πολύ πιο ισχυρός από τους υπόλοιπους και αφού απομακρύνθηκε, κανείς πλέον δεν μπορούσε να τον πιάσει. Ο Aggar έδειξε και πάλι ότι είναι ο ταχύτερος στον κόσμο και ως Ολυμπιονίκης, Παγκόσμιος Πρωταθλητής και κάτοχος του καλύτερου χρόνου, έχει καθορίσει πρότυπα στα οποία όλοι οι άλλοι πρέπει να αποβλέπουμε.
Πίσω από τον Aggar ήταν ο Ρώσος Alexey Chuvashev (τέταρτος το 2010), που κοντραρίστηκε με τον Benjamin Houlison. Ο Chuvashev τα έδωσε όλα και στο ρυθμό του (41 κουπιές), οι 35 του Houlison δεν ήταν αρκετές. Ο Chuvashev κέρδισε το ασημένιο και ο Houlison το χάλκινο.
Αποτελέσματα: GBR, RUS1, AUS1, AUS2, BRA, FRA
(TAMix2x) – Τελικός
Η Iryna Kyrychenko και Dmytro Ivanov από την Ουκρανία είναι οι πρωταθλητές κόσμου και φαίνεται να είναι σε καλό δρόμο για να παραμείνουν και φέτος, μετά τη χθεσινή τους νίκη. Η Kyrychenko και ο Ivanov πήραν το προβάδισμα από την αρχή, με την Perle Bouge και τον Stephane Tardieu από τη Γαλλία, να τους κυνηγούν σκληρά. Όμως, οι Ουκρανοί κατάφεραν να διατηρήσουν την πρωτοπορία τους με 42 ρυθμό, 7 παραπάνω από τους Γάλλους.
Εν τω μεταξύ οι Βρετανοί Nicholas Beighton και Samantha Scowen είχαν πλησιάσει τους προπορευόμενους και με μεγάλες κουπιές, προσπαθούσαν να τους πιάσουν, αλλά ήταν πολύ αργά.
Οι Ουκρανοί τερμάτισαν πρώτοι, με τους Γάλλους δεύτερους.
Αποτελέσματα: UKR, FRA, GBR, AUS, ITA, ISR
(LTAMix4 +) - Τελικός
Έχοντας ένα ρυθμό 35 κουπιές ανά λεπτό, το 1ο πλήρωμα της Μεγάλης Βρετανίας οδήγησε από την αρχή μέχρι το τέλος. Από τις βάρκες αυτού του αγώνα, οι Βρετανοί είχαν την καλύτερη συνοχή και τη μεγαλύτερη ηρεμία μέσα στο νερό. Ακόμη και ένα βούλιαγμα δεν κατάφερε να τους ρίξει από την κορυφή. Το πλήρωμα ανέκαμψε γρήγορα και παρέμεινε στην πρώτη θέση.
Η Γερμανία, η οποία ακολουθούσε στη δεύτερη θέση, φαινόταν να λειτουργεί πολύ πιο δύσκολα από ό, τι οι Βρετανοί, αλλά κατάφεραν να κρατηθούν μπροστά από το 2ο πλήρωμα της Μεγάλης Βρετανίας, που τερμάτισε τρίτο. Το 1ο πλήρωμα της Μεγάλης Βρετανίας διέσχισαν τη γραμμή πρώτοι και φαινόταν πολύ ικανοποιημένοι με τη θέση τους.
Αποτελέσματα: GBR1, GER, GBR2, FRA, IRL, UKR

Μετάφραση Greek Rowers από www.worldrowing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: