Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Ο Νηρέας νικητής στο Ολλανδικό Varsity


Στους φετινούς πανεπιστημιακούς αγώνες κωπηλασίας της Ολλανδίας, Varsity, κέρδισε μετά από έξι χρόνια, ο φοιτητικός σύλλογος του Άμστερνταμ, Νηρέας. Αυτός ήταν ο 128ος αγώνας και ο Νηρέας νίκησε το πανεπιστήμιο του Γκρόνινγκεν με 6 δευτερόλεπτα διαφορά, σε μια διαδρομή 3000m 
Τόσο ο Νηρέας όσο και το Γκρόνιγκεν είχαν μέλη στο πλήρωμά τους, αθλητές από την εθνική ομάδα της Ολλανδίας. Στον Νηρέα ήταν οι Robert Lucken, Vincent van der Want, Boaz Meylink, (Ολλανδική οκτάκωπος), Dirk Uittenbogaard (σκιφ -23) και πηδαλιούχος ο Arco de Vries. Το πλήρωμα του Γκρόνιγκεν αποτελείτο από τους Jan Willem Gabriels (ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας), Rogier Blink (ολλανδική οκτάκωπο στο Πεκίνο), Nanne Sluis (ολλανδική οκτάκωπος) και Joris Pijs (σκιφ -23).   
Αυτή είναι η ολλανδική έκδοση του Boat Race, του αγώνα της Οξφόρδης εναντίον του Κέιμπριτζ. Εδώ ο κύριος αγώνας είναι μεταξύ τετρακώπων με πηδαλιούχο ανδρών. Ο αγώνας χρονολογείται από το 1878 όταν αγωνίζονταν δύο μόνο πανεπιστήμια. Σήμερα υπάρχουν περίπου 21 λέσχες κωπηλασίας πανεπιστημίων που ανταγωνίζονται μεταξύ τους και η ημέρα των αγώνων ξεκινάει με προκριματικούς σε απόσταση 2000μ. Ο τελικός με τις επτά κορυφαίες βάρκες, αρχίζει στις 17:00 και καλύπτει μια απόσταση 3000 μέτρων.
Ο αγώνας Varsity είναι ο πιο σημαντικός για τους ολλανδούς  κωπηλάτες  των πανεπιστημίων και, σύμφωνα με τον διοργανωτή,
Daniel Paarlberg, μια καριέρα κωπηλασίας δεν είναι πλήρης χωρίς ένα χρυσό σε αυτόν.
Pim Vos, χάρισε το μετάλλιό του, από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, στον προπονητή του Jan Klerks. Όταν ο Jan είπε ότι δεν μπορούσε να το δεχθεί, διότι ήταν το πιο όμορφο μετάλλιο του Pim, ο Pim απάντησε: «Θα κρατήσω το ομορφότερο μετάλλιό μου για τον εαυτό μου», αναφερόμενος στο χρυσό Varsity. Η διαφορά είναι ότι μπορείτε να κερδίσετε τους Ολυμπιακούς Αγώνες ή το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για τον εαυτό σας, αλλά η Varsity κερδίζετε για το club σας. "
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Amsterdam-Rijnkanaal, κοντά στην Ουτρέχτη και περισσότεροι από 5000 θεατές παρακολούθησαν από τις όχθες του καναλιού μέσα από γιγαντοοθόνη και με τους σχολιαστές να ακολουθούν την κούρσα ή με ποδήλατα παράλληλα με τις βάρκες. 
Με τον χαρακτηριστικό ολλανδικό τρόπο, ένας μεγάλος αριθμός οπαδών κολύμπησε, για να συγχαρεί την νικήτρια ομάδα του Νηρέα στο τέλος του αγώνα, με οκτώ βαθμούς θερμοκρασία. Κάποιοι είχαν μπει στο νερό πριν ο αγώνας να τελειώσει, κάτι που ανάγκασε τους διαιτητές να εκδίδουν προειδοποιήσεις. Το σκάφος του Νηρέα στη συνέχεια βυθίστηκε, εξ αιτίας των πανηγυρισμών.
Ο Νηρέας έχει κερδίσει τους πιο πολλούς αγώνες, συνολικά 37 από τους 128, αλλά υπήρξε μια περίοδος έξι χρόνων από την τελευταία νίκη του. Ένα σερί επιτυχιών επί πέντε χρόνια του Ρότερνταμ, έσπασε φέτος. Για την ιστορία το Ρότερνταμ τερμάτισε έβδομο.
Ο Paarlberg σημειώνει επίσης, ότι συνήθως οι πρώτες δύο έως τρεις βάρκες, έχουν τουλάχιστον κάποιον αθλητή από την εθνική ομάδα στο πλήρωμα, όπως συνέβη και φέτος. 


Αποτελέσματα:
NER Nereus 10:01,76 (1)
GYA Gyas    10:07,88 (2)
LAG Laga    10:11,35 (3)
TRI Triton   10:14,73 (4)
AEG Aegir   10:22,74 (5)
ORC Orca    10:37,04 (6)
SKA Skadi   10:50,09 (7)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

You can business all your requirements amount of money 'tween $100- $1500 and must return inside 14 to 30 days of receiving the cash in your hand. During fast loans no assets bank cheque layout, you will be effective to get flying Loans Same Day dodging in bid to adopt fast cash. payday loans