Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Γ.Γ.Α. ΠΑΝΟΥ ΜΠΙΤΣΑΞΗ


ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΛΥΜΕΡΟΣ;

Αθήνα 12 Απριλίου 2011

Πάνος Μπιτσαξής: Πίσω από τη θεά επικαιρότητα, της βίας, της διαφθοράς και της αναξιοπιστίας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ζει, ακμάζει και ανθίσταται μια άλλη αθλητική Ελλάδα. Μια Ελλάδα η οποία σε συνθήκες της πιο μεγάλης στενωπού, η οποία έχει υπάρξει διαχρονικά στον ελληνικό αθλητισμό, χάρη στις προσπάθειες του αθλητικού κινήματος, γονέων και αθλητών και τη στήριξη της αθλητικής πολιτείας, ακμάζει, δημιουργεί μεγαλουργεί και συχνά βρίσκεται στο επίκεντρο των αθλητικών δρώμενων, πανευρωπαϊκά αλλά και παγκόσμια.
Στιγμές αυτής της άλλης Ελλάδας, η οποία αντέξει και ανθίσταται και δημιουργεί, θέλουμε να σας παρουσιάσουμε σήμερα.
Το παράπονο των χιλιάδων ανθρώπων, αθλητών, παραγόντων, γονέων, οι οποίοι δραστηριοποιούνται, δουλεύουν, ιδρώνουν, και δημιουργούν γεγονότα ολκής, στο χώρο του ελληνικού αθλητισμού, είναι ότι βρίσκονται μονίμως, πίσω από τη σκηνή, στην οποία κυριαρχούν τα φαινόμενα της επικαιρότητας, τα οποία είναι σ’ όλους γνωστά.
Σήμερα με πολύ συντομία θα σας δώσουμε κάποιες στιγμές της δραστηριότητάς τους, αυτές που στηρίζει, με κόπο και μεγάλες δυσκολίες, η πολιτική του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
Κωπηλασία
Στη συνέχεια ο κ. Πάνος Μπιτσαξής κάλεσε τον ολυμπιονίκη Βασίλη Πολύμερο, για να αναφερθεί στις ακαδημίες κωπηλασίας, που δημιουργούνται στο Σχοινιά.
Βασίλης Πολύμερος: Η ιδέα για τη δημιουργία τους υπήρχε, αλλά η αφορμή για την υλοποίηση δόθηκε στις 13 Ιουνίου του 2010 με το άνοιγμα του κωπηλατοδρομίου για το κοινό.
Έτσι τον Σεπτέμβριο του 2010, ιδρύθηκε το Ναυταθλητικό σωματείο με την επωνυμία: Μαραθώνιος Ακαδημία Κωπηλασίας-Καγιάκ με στόχο να γνωρίσουν όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτου ηλικίας, τα δύο προαναφερθέντα αθλήματα. Στις 20 Μαρτίου ξεκινήσαμε τις πρώτες προπονήσεις, για παιδιά από έξι χρονών για το καγιάκ και από δέκα την κωπηλασία. Προς τα πάνω δεν έχουμε περιορισμό στην ηλικία.
Μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι όταν θα έχουμε οικονομική στήριξη της Γενικής Γραμματείας, για τον απαραίτητο εξοπλισμό να έρχονται καθημερινά, σχολεία για να παίρνουν μια γεύση από τα αθλήματά μας. Μέσα από αυτή τη διαδικασία πιστεύουμε ότι θα προκύψουν και κάποιοι πρωταθλητές. Στις 30 Απριλίου έχουμε τα επίσημα εγκαίνια, στα οποία θα είναι και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού.

Διαβάστε όλη την συνέντευξη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: