Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Bahain fast and Balmary back at French Champs


Julien Bahain racing in the single.Στη Γαλλία, στο πρόσφατο πρωτάθλημα κωπηλασίας, οι καλύτεροι κωπηλάτες αγωνίστηκαν ο ένας εναντίον του άλλου σε μικρές βάρκες, με τον Julien Bahain να τερματίζει και πάλι πρώτος στο σκιφ των ανδρών. Το γαλλικό πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στη λίμνη Aiguebelette, υποψήφιος τόπος για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας του 2015, διήρκεσε πάνω από δύο ημέρες και περιελάμβανε αγώνες στις κατηγορίες ανδρών-γυναικών, junior και adaptive.
Ο Bahain, κάτοχος του χάλκινου μεταλλίου στο παγκόσμιο του 2010 στο διπλό σκιφ των ανδρών, τερμάτισε μπροστά από τον συνεργάτη του στο διπλό, Cedric Berrest, ο οποίος ήταν ένα δευτερόλεπτο πίσω. Αυτός είναι ο τέταρτος συνεχόμενος τίτλος για τον Bahain και μετά την κούρσα του σχολίασε: "Έχω υψηλές προσδοκίες για την νέα σεζόν σε διεθνές επίπεδο".
Ο 20χρονος Matthew Androdias, τερμάτισε τρίτος, μόλις τέσσερα δευτερόλεπτα πίσω από τον Bahain. Αυτή η τρίτη θέση είναι πιθανό να αποτελέσει καλό οιωνό για τον Androdias στις επικείμενες επιλογές της εθνικής ομάδας. Ο Androdias πέρασε την περασμένη σεζόν αγωνιζόμενος σε απλό, διπλό και τετραπλό σκιφ.
Στο σκιφ των γυναικών η Marion Rialet ήταν στην κορυφή, με οκτώ δευτερόλεπτα διαφορά. Η Rialet έρχεται από την επιτυχία της στην κατηγορία U23, όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο το 2009. Δεύτερη και τρίτη ήταν η Helene Lefebvre και Pauline Bugnard αντίστοιχα.
Εν τω μεταξύ στη δίκωπο των γυναικών, είχαμε την επιστροφή της Balmary, 31 χρόνων, η οποία απουσίαζε μετά από τη γέννηση του παιδιού της. Η Balmary επέλεξε να συνεργαστεί με τη Roxane Gabriel και άφησαν στη δεύτερη θέση την Marie Le Nepvou με την Stephanie Dechand, με πέντε δευτερόλεπτα διαφορά, οι οποίες έτρεχαν μαζί τις τελευταίες σεζόν στη δίκωπο.
Η δίκωπος των ανδρών περιλάμβανε την περσινή παγκόσμια πρωταθλήτρια τετράκωπο, χωρισμένη σε δύο βάρκες. Οι Germain Chardin και Dorian Mortelette αποτέλεσαν τον ένα συνδυασμό και οι Jean-Baptiste Macquet και Julien Despres τον άλλο. Chardin και Mortelette κέρδισαν, τερματίζοντας με κάτι λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα διαφορά. Πέρυσι, είχε συμβεί το αντίθετο σε αυτό το πρωτάθλημα, με τους Macquet και Despres να κερδίζουν τους Chardin και Mortelette. Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στο διπλό σκιφ (2006), Adrien Hardy, έτρεχε με τον Sebastien Lente και τερμάτισαν τρίτοι.
Ο Jean-Christophe Bette και ο Fabien Tillet κατείχαν τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλήματος στη δίκωπο ελαφρών βαρών ανδρών για τα δύο τελευταία χρόνια και ήταν ξεκάθαρο φαβορί στο Γαλλικό Πρωτάθλημα. Όμως, το δίδυμο δεν είχε νίκη σε τοπικό επίπεδο. Αντί αυτών οι Vincent Faucheux και Guillaume Raineau ήταν οι νικητές. Και είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που κατάφερνουν να κερδίσουν τους Bette και Tillet.
"Ο Fabien με τον Jean-Christophe είναι σπουδαίοι αθλητές", δήλωσε ο Faucheux, ο οποίος δεν πήγε καλά με την ομάδα του (LM4-) πέρσι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, "αλλά καταφέραμε να το αγνοήσουμε αυτό σήμερα".
Στο σκιφ ελ. βαρών, ο Jeremie Azou τερμάτισε πρώτος και σχολίασε ότι η προετοιμασία του, τόσο ψυχικά όσο και σωματικά, ήταν καλύτερη φέτος. Ο Frederic Dufour ήταν δεύτερος και ο συνεργάτης του Azou, το 2010 στο διπλό, Remi Di Girolamo, ήρθε τρίτος.
Στο αντίστοιχο των γυναικών κέρδισε η Coralie Simon η οποία ήταν πέντε δευτερόλεπτα μπροστά από την πλησιέστερη ανταγωνίστριά της, την Elise Maurin. 


Μετάφραση Greek Rowers από www.worldrowing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: