Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Από το site της Ε.Κ.Ο.Φ.Ν.Σ

 Η Αλεξάνδρα Τσιάβου για δεύτερη συνεχή φορά κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς




Την τιμητική της είχε η ελληνική κωπηλασία στα Αθλητικά Βραβεία του ΠΣΑΤ που πραγματοποιήθηκαν για 57η συνεχή χρονιά στο ΣΕΦ και ανέδειξαν του κορυφαίους αθλητές αθλήτριες και ομάδες για το 2010. 
Τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας για το 2010 κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά  η Αλεξάνδρα Τσιάβου , για τις επιτυχίες τους στην 1η Ολυμπιάδα Νεότητας στη Σιγκαπούρη βραβεύτηκαν τα δυο ελληνικά πληρώματα των Ναστόπουλου-Λαμπρίδη και Νταλαμάγκα-Διαμαντη ενώ για τα 125 χρόνια προσφοράς του στον αθλητισμό τιμήθηκε ο Όμιλος Ερετών. 
Η Αλεξάνδρα Τσιάβου συγκέντρωσε 624 ψήφους έναντι 611 που πήρε η πρωταθλήτρια του τζούντο Ιουλιέτα Μπουκουβάλα και 479 που συγκέντρωσε η πρωταθλήτρια της Γυμναστικής Βάσω Μιλούση. «Μερικές φορές νομίζω ότι μας ξεχνάτε» είπε η Παγκόσμια πρωταθλήτρια από την Ηγουμενίτσα απευθυνόμενη προς τον δημοσιογράφο παρουσιαστή της εκδήλωσης την στιγμή που παραλάμβανε το βραβείο από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό και συμπλήρωσε. «Κάνουμε πολλές προσπάθειες και μας αξίζει αυτή η διάκριση» ενώ στη συνέχεια στη σκηνή της βράβευσης ανέβηκε και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου η οποία με την σειρά της δήλωσε την χαρά της για τη βράβευση της συναθλήτριάς της αφού «σαν πλήρωμα βιώνουμε τα ίδια συναισθήματα».Στην ψηφοφορία πήραν μέρος 472 αθλητικοί συντάκτες. 
Η Λυδία Νταλαμάνγκα και η Ελένη Διαμάντη παρέλαβαν τα βραβεία τους από τον πρόεδρο της  ΕΠΟ Σοφοκλή Πυλάβιο και δήλωσαν ότι ανάλογες πρωτοβουλίες τους δίνουν δύναμη για να συνεχίσουν ενώ οι Μιχάλης Ναστόπουλος και Απόστολος Λαμπρίδης παρέλαβαν τις πλακέτες τους από τον Αντιπρόεδρο του ΠΣΑΤ Κώστα Μυλωνά και  δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν τους γονείς τους και τους προπονητές τους για την βοήθειά τους. 
Τέλος ο πρόεδρος του Ομίλου Ερετών κ. Μπακιρτζής παραλαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα έκανε ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους νέους να πλαισιώσουν τον όμιλο και να αθληθούν. 
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι κορυφαίος αθλητής του 2010 αναδείχθηκε ο πρωταθλητής της Γυμναστικής Λευτέρης Κοσμίδης , κορυφαία ομάδα η γυναικεία ομάδα πόλο της Βουλιαγμένης και καλύτερος προπονητής-τρια η τεχνικός της Βουλιαγμένης Αλεξία Καμμένου.    

Δεν υπάρχουν σχόλια: